Witam. Jako że ostatnio cierpie na zdecydowany nadmiar wolnego czasu wpadłem na pomysł wykonania nowego wzmacniacza. Przeglądając internet zdecydowałem że będzie to konstrukcja aż trzy kanałowa. Poniżej przedstawiam wstępne założenia projektu.

Jak już wspominałem konstrukcja ma być 3 kanałowa. Jak narazie moje typy co do preampu są następujące. Czysty - kopia kanału czystego z Marvelowego customa (o ile twórca nie będzie miał nic przeciwko), Crunch - zmodyfikowany Atomic oraz Lead - tutaj postawiłem na Hellstona bazując na projekcie Painlusta - Red Devil Unholy

Pętla lampowa - nie zdecydowałem jeszcze jakiego typu

Końcówka mocy - 50 W, wzorowana na Marshallu, napędzana przez dwie KT88 (6550) ale także z możliwością wsadzenia EL34 jako opcje

Jako że konstrukcja idzie w Hi-gain to niezbędna wydaje mi się bramka szumów - w tym wypadku najprawdopodobniej zastosuje układ ze strony Toma

Pierwszy stopień wspólny dla wszystkich stopni, V1, 2 i 3 żarzone prądem stałym reszta zmiennym

Regulacja mocy wyjściowej - najprawdopodobniej zastosuje rozwiązanie z przełącznikiem przedstawione na stronie Toma, najprawdopodobniej wartości wyjściowe będą następujące 1, 5, 10, 15, 25, 50 W

Zastanawiam się nad reverbem jednak tutaj jeszcze nie mam żadnego konkretnego pomysłu, jak narazie myślę nad układem takim jak w wersji 2205 JCM800
Jak na informacje wstępne to to by było chyba narazie wszystko. W załączniku dodaję wstępny schemat preampu do wglądu. Co do końcówki i zasilania to postaram się ją naskrobać w najbliższym czasie.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, sugestie lub inne pomysły to jestem otwarty na wszelkie informacje.