Projekt Wzmacniacza nazwa np: Bazyl 55

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Citroneamplification
125...249 postów
125...249 postów

Projekt Wzmacniacza nazwa np: Bazyl 55

Post autor: Citroneamplification »

Robi to :
Ostatnio zmieniony sob, 11 grudnia 2010, 22:25 przez Citroneamplification, łącznie zmieniany 38 razy.
Mała Mysz
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Re: Projekt jednego wzmacniacza

Post autor: VacuumVoodoo »

Umowmy sie ze mamy diametralnie rozne koncepcje konstrukcyjne i brzmieniowe. Ja nie uznaje zadnych dopalaczy typu lampowy krzykacz, fuzzy,jakies wyginacze dzwieku i nadbiegi. Gitara- kabel-wzmacniacz. Ewentualnie efekty w domenie czasowej w petli.
W nagraniu, jak na moj gust, za duzo dales delayu i echa, ale to chyba aby pokazac ze jest petla efektow. Basowka brzmi fajnie. Przez ten dopalacz brzmi to plasko, nie ma dynamiki, nie slychac drewna i strun gitary, w akordach nie ma separacji strun. Typowy Tube Screamer albo nawet stary Supafuzz czy temu podobny obcinacz i splaszczacz. W sumie to samo mozna zagrac na MiniMoogu.
O wzmacniaczu naprawde nic nie mozna powiedziec. Chetnie odslucham cos bez dopalaczy, jak sam wzmacniacz wchodzi w przester i jak wybrzmiewa do czystego, jak komprymuje atak itd.
Aleksander Niemand
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

Wszystko na tej szasce jest tak poustawiane, że nie widać czy w ogóle jest zamontowane. Sranie w banie jak nie zobaczę flaków to nie uwierzę. Taki ze mnie nie wierny Tomasz.
Awatar użytkownika
Citroneamplification
125...249 postów
125...249 postów

[quote="VacuumVoodoo"]Umowmy sie ze mamy diametralnie rozne koncepcje konstrukcyjne i brzmieniowe. Ja nie uznaje zadnych dopalaczy typu lampowy krzykacz, fuzzy,jakies wyginacze dzwieku i nadbiegi. Gitara- kabel-wzmacniacz. Ewentualnie efekty w domenie czasowej w petli.
W nagraniu, jak na moj gust, za duzo dales delayu i echa, ale to chyba aby pokazac ze jest petla efektow. Basowka brzmi fajnie. Przez ten dopalacz brzmi to plasko, nie ma dynamiki, nie slychac drewna i strun gitary, w akordach nie ma separacji strun. Typowy Tube Screamer albo nawet stary Supafuzz czy temu podobny obcinacz i splaszczacz. W sumie to samo mozna zagrac na MiniMoogu.
Ostatnio zmieniony sob, 11 grudnia 2010, 22:26 przez Citroneamplification, łącznie zmieniany 7 razy.
Mała Mysz
Kazimierz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Kazimierz »

Takie transformatory chcesz sprzedawać w cenach jak pisałeś ?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Citroneamplification
125...249 postów
125...249 postów

takie transformatory sprzedaję w cenach takich jak napisałem , różnią się estetyka wykonania
Mała Mysz
Awatar użytkownika
qdlaczian
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: qdlaczian »

Citroneamplification pisze:....Ja osobiście nie znam ani jednego który by nie używał stomboxów przed.
Nie osobiście ale znam Andrzeja Nowaka, parę razy go rozstawiałem na scenie i miał wpięty tylko tuner BOSS. Teraz zdaje się gra na jakimś wzmacniaczu Labogi, ja pamiętam Marshalla i gwoździami przybita tabliczka do paczki "uwaga zły pies" :D Poza tym nie widziałem żadnego, wcześniej ktoś napisał .... "jedni lubią rybki" .... .
NOBODY expects the Spanish Inquisition!
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
Awatar użytkownika
Citroneamplification
125...249 postów
125...249 postów

Przytaczasz TSA , u nich to przecież podstawa , akurat w takie ampy gdzie dźwięk uzyskiwany jest za pomocą przesterowanej koncówki wpięcie jakiegokolwiek stompboxa grozi utratą słuchu .

Podaj inny przykład bo JMP50 czy jemu podobne to nie to , to inna półeczka a tak naprawdę prawdziwa ,dodam jeszcze że szkoda że gdzies podziewają się muzycy korzystający z takich rozwiązań , tylko kosteczka druga i trzecia , jak patrzę na palety kostek rozstawiane pod nogi przeliczając każdy Bypas przez kondensator 100n to tak sobie myslę .Po co ci człowieku ten lampowy wzmacniacz , przeciez z niego nic nie zostaje .
Ostatnio zmieniony śr, 8 grudnia 2010, 03:26 przez Citroneamplification, łącznie zmieniany 4 razy.
Mała Mysz
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Na rany! Pisze się stompbox, przez 'p'. A naprawdę pisze się razem. Naprawdę.
Awatar użytkownika
qdlaczian
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: qdlaczian »

Nie znam innego przykładu, i generalnie się z Tobą zgadzam, poza tym podobają mi się Twoje gitary, sprzedajesz je gdzieś ? Nie żebym chciał kupić, ale czasem mnie ludzie pytają więc zawsze mogę dać jakiś kontakt.
NOBODY expects the Spanish Inquisition!
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
Awatar użytkownika
Citroneamplification
125...249 postów
125...249 postów

Jak zrobię coś lepszego co mi bardziej pasuje to sprzedaję . Nie produkuje GITAR ,robię je dla siebie potem testuję ,znajduję mankament i robię drugą a tą sprzedaję .

Dużo Kasy sobie nie życzę ,sprzedaje po kosztach , a koszt basówki to np : 400-500 euro , koszt Stratocastera podobnie .

Nie cytujemy w całości bezpośrednio poprzedzającego postu! Do odpowiadania służy przycisk "Odpowiedz". Następnym razem będzie formalne ostrzeżenie.
Mała Mysz
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

A ten przester na fotce - czy goscie z Ibaneza wiedzą, ze produkują coś takiego?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
Citroneamplification
125...249 postów
125...249 postów

Różni się od konstrukcji Ibaneza, choć jest na niej oparty, więc to już nie Ibanez.
Mała Mysz
grzejdak
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: grzejdak »

Pokażesz chassis od strony flaczków?
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: VacuumVoodoo »

Po przesluchaniu probek z 1-go postu przypomina mi sie dewiza mojego profesora: kiedy urzadzenie zaczyna wykazywac pogorszenie osiagow nalezy likwidowac kolejno ostatnie i poprzednie ulepszenia.
Aleksander Niemand