Przełącznik trioda/pentoda
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Re: Przełącznik trioda/pentoda
Moje głośniki to Avance Dana 670. Mam je już 8-9 lat . Kupione w Nautilusie w Krakowie. Pół dnia tam siedziałem na odsłuchach. Według mnie były najlepsze w swoim przedziale cenowym. Potwierdziło się to w opiniach w pismach audiofilskich
. Dalej nie piszę, bo zaraz wyląduje wątek w koszu , a ja skazany na banicję z tego zacnego forum.

Lech S.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Nie wiem czego się wstydzić. Głośniki są niezbędne do słuchania muzyki ze wzmacniacza, a nie każdy robi je sam. Zatem nic dziwnego w tym, że się w sklepie głośniki wybiera i słucha. Przecież ubrania przed zakupem się mierzy 
Ok, ale dość OT, gratuluję wzmacniacza

Ok, ale dość OT, gratuluję wzmacniacza

-
- 625...1249 postów
W moim wieku, to już człowiek i wstydu nie ma. Ale dość tych żartów i rzeczywiście już na koniec zamieszczam zdjęcie gotowego wzmacniacza.Piotr pisze:Nie wiem czego się wstydzić. )
Lech S.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Świetnie!
A był gdzieś schemat? Nie widziałem, a domyślam się, że jest interesujący, bo widzę EF86
A był gdzieś schemat? Nie widziałem, a domyślam się, że jest interesujący, bo widzę EF86

-
- 625...1249 postów
Schemat ze znanej strony http://www.jogis-roehrenbude.de/ . Wskaźnik EM84 dodałem. Zamiast ECC 83 zastosowałem 6N2P. Zmieniłem wartości elementów związanych ze sprzężeniem zwrotnym, dostosowując brzmienie do mojego subiektywnego odbioru.
Lech S.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
To bardzo dobry układ. Podobny, albo identyczny jest jako przykład aplikacji w katalogu Mikołajczyka.
Ale czy nie masz za dużo wzmocnienia przy współczesnych źródłach typu CD? Ja z reguły miałem ten kłopot przy starszych wzmacniaczach, albo robionych ze starych schematów. Dawne źródła cechowały się zazwyczaj niższym poziomem sygnału.
Ale czy nie masz za dużo wzmocnienia przy współczesnych źródłach typu CD? Ja z reguły miałem ten kłopot przy starszych wzmacniaczach, albo robionych ze starych schematów. Dawne źródła cechowały się zazwyczaj niższym poziomem sygnału.
-
- 625...1249 postów
Jest wszystko w porządku z CD jak i z tunera .Piotr pisze: Ale czy nie masz za dużo wzmocnienia przy współczesnych źródłach typu CD? .
Lech S.