Prawdopodobnie jest to porywanie się z motyką na słońce ale spróbuję. Mam egzemplarz w szczątkowym stanie ale skrzynka i skala są ok i wygląda to jak opisywałem tutaj viewtopic.php?f=11&t=18105
Dzięki uprzejmości jednego z kolegów z forum mam w pdfie wzór pcb spróbuje wiec zrekonstruować płytkę. Poszukuje do niej elementów ale najtrudniejsze będą filtry mają one oznaczenia na obudowach 65745 i 65746. Jak wyglądają i jakie są schematy to poniżej na załącznikach. Może ktoś ma na zbyciu?
Jestem zdania, że przy pewnym (niezbyt dużym) nakładzie pracy, te filtry byłyby do odtworzenia. Nie są niczym nadzwyczajnym, raczej klasyka. Jeśli nie zdobędziesz oryginałów, lub masz / zdobędziesz jakiekolwiek szczątki oryginalnych, to resztę podejmę się zrekonstruować.
Pozdrawiam.
Na razie nigdzie nie mogę namierzyć jakichkolwiek szczatków radia M818. Z serwisówki w jakiej posiadanie wszedłem (25 stron niestety w nieznanym mi języku niemieckim) wynika że płytka drukowana na jakiej znajdują sie filtry jest identyczna w modelach radia Graetz oznakowanych: 817, 818, 819, 5817, 6817, 7818, 7819. Samo PCB nie powinno mi stworzyc wiekszych problemów w rekonstrukcji bo mam dokładny wzór w serwisówce połaczeń. Poszukuję więc jakichś szczatków chassis z wyżej wymienionych modeli jako dawcy części. CJN co mam rozumieć przez: "...to resztę podejmę się zrekonstruować. "