www.audio.forall.pl

Masz się czym pochwalić? Tutaj możesz zamieścić swoją reklamę, w tym czysto komercyjną. Jedyny warunek: trzymaj się tematu forum!!!

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

ale jest wesoło i troski giną :D
szalony

Post autor: szalony »

Trochę humoru na forum techniczym nigdy nie zaszkodzi. :D Pozwala odpreżyć sie po przeglądnieciu forum chemicznego (z kąd, wogule, naco, etc.) :wink:
Jasiu

Post autor: Jasiu »

Czołem.

Jak idzie, udało Ci się przeciąć kabelek? Mam jeszcze kilka kuchennych pomysłów: mżna go wsadzić w mikser - wtedy założyć więcej wtyków. Można wsadzić w maszynkę do mięsa i będzie wiele cienkich kabelków, które łatwo się przetnie...

Skoro wątek nie trafił jeszcze do kosza, to teraz zupełnie, ale to zupełnie poważnie.

Angielskie "capacitance" to po polsku zwyczajna pojemność. "Inductance" to indukcyjność. "Polskawych" słów "odangielskich" przytoczonych na stronce w technice się nie używa. To nie jest czepianie się słów, ale sprawa nomenklatury, bardzo ważna, by było możliwe jakiekolwiek porozumienie. Musimy wiedzieć, że mówimy o tym samym. Autorowi proponuję by przed próbami przepisywania takich bzdetów zaznajomił się chociaż z polskimi odpowiednikami angielskich nazw.W przeciwnym wypadku będzie z tego jedynie

ignorancja (I)

Pozdrawiam,
Jasiu
admin
administrator
Kontakt:

Post autor: admin »

Witam
Wątek został przesunięty do działu Relama. To miejsce sugeruje post wprowadzający.
Mam nadzieję, że Kolega, który go zainicjował będzie mógł skorzystać z uwag krytycznych dotyczących zawartości strony internetowej, zaś Koledzy, którzy się na jego temat wypowiadają pomogą dla dobra ogółu usunąć dostrzeżone "potknięcia" ograniczając się raczej do komentarzy merytorycznych.
szalony

Post autor: szalony »

Strona audio.forall.pl narazie "siadła" - więc prawdopodobnie autor wprowadza jakieś poprawki. A co do kabelka - skan w załączniku ;)
Załączniki
Udało sie ;)
Udało sie ;)
kabel.jpg (28.87 KiB) Przejrzano 483 razy
ODPOWIEDZ