Niedawno z waszą pomocą wybudowałem preampa x88r Soldano, wypadało by się pochwalić osiągnięciem zgodnie z obietnicą

1. Zaczęło się od pozyskania panelu przedniego z tylnej aluminiowej ściany od starej skrzynki wysokiego napięcia:

2. Za szkielet (niestety trochę za głęboki

3. Na boki chassis użyłem blachy dachowej (rynnowej), która wbrew obawom doskonale spełniła rolę ścian

4. W międzyczasie przygotowałem płytki zasilacza i preampa(płytki oczywiście sam robiłem - trawienie):

5. Lampy postanowiłem umieścić tak jak w oryginale na szynie aluminiowej idącej wzdłuż całego chassis oddzielającej 'sekcję' zasilacza od preampa. Transformator postanowiłem wygodnie umieścić na ściance chassis, korzystając z grubej śruby i nakrętki - taśma papierowa, która trochę szpeci trafo jest dodatkowym zabezpieczeniem przed starciem izolacji:

6. Po zainstalowaniu płytek i częściowemu okablowaniu kanału crunch:

7. Wszystko polutowane i w 100% złożone:

8. Obudowa z zewnątrz, z naniesioną 'szatą graficzną'(trochę nadużyłem tego słowa

W przyszłości planuję zamówić solidną rackową kasetę 2U i tam wpakować do wszystko, by było ładnie schludnie no i full pro

No i na koniec tej sesji, zdjęcie w b.słabej jakości, ale za to piękne i ulubione

Na koniec dodaje próbki dźwięku, na razie tylko dwie - kanału lead i cruch, ta pierwsza to w zasadzie ta, którą wcześniej zamieszczałem, ale pousuwałem brudy w Cubase i dodałem Delaya, którego to sobie już od dawna upodobałem(zresztą w próbce z kanałem crunch też, tyle że znikomo małego). Po tych zabiegach myślę, że dostała mocy ta próbka

http://wyslijto.pl/plik/eaoh2iuc7h - lead
http://wyslijto.pl/plik/xfx6ej2zcu - lekki crunch
Reasumując, jestem w 120% zadowolony z brzmienia i jak wiele razy pisałem osiągnąłem szczyt moich marzeń, tego brzmienia szukałem od zawsze

Chciałbym podziękować Wam wszystkim -użytkownikom tego forum - Trioda, za niewątpliwie wielką cierpliwość i bardzo cenne rady, bez nich nie podołał bym zadaniu i nie cieszył bym się teraz kapitalnym dźwiękiem Soldano, dziękuję min: Painlustowi, Marvel'owi, Thereminatorowi, a w sposób szczególny koledze Michałowi - mbeldyga, który pomagał mi i służył swoją wiedzą doradzając na gg i często ucząc podstaw teorii lampowej

Czekam niecierpliwie na rady, krytykę, oceny, no i jeśli zasłużyłem to na pochwałe