Gitara Defil Aster

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Gitara Defil Aster

Post autor: Thereminator »

Dokładnie to miałem na myśli.
Kahlery to podobno najstabilniejsze tremola. Niestety nie miałem okazji tego sprawdzić. Popularny na forum ss.pl podbiałostocki lutnik P.Sułkowski chyba nawet nie stosuje innych typów niż Kahler.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
qdlaczian
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: qdlaczian »

Thereminator pisze:Dokładnie to miałem na myśli.
Kahlery to podobno najstabilniejsze tremola. Niestety nie miałem okazji tego sprawdzić. Popularny na forum ss.pl podbiałostocki lutnik P.Sułkowski chyba nawet nie stosuje innych typów niż Kahler.
Chyba nadszedł czas żeby zanieść gitarę do lutnika, jest dość zużyta ale sobie chwalę, nie żebym był wirtuozem ja po prostu wolę budować wzmacniacze :D ale od czasu do czasu biorę gitarę do ręki i czerpię z tego przyjemność. A wiadomo że o wszystko trzeba dbać.
NOBODY expects the Spanish Inquisition!
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

Thereminator pisze:Dokładnie to miałem na myśli.
A skąd je ma bo są chyba nie do kupienia. Chyba, ze coś się zmieniło i ja o tym nie wiem. Patent lezy podobno w szufladzie u Floyda i zbiera kurz.
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

OOOO... jak widać plotka, ale przez długi czas nie było o nich słychać, a i widać za bardzo ich nie było. Dobrze że są.
Awatar użytkownika
Ghost
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Ghost »

Co do Floydów to najtańszy który trzyma jako taki poziom to FR firmy Gotoh. Kosztuje około 450 - 500 zł. Warte uwagi są też FR Edge firmy Ibanez tyle że te stare z lat 90 te co są teraz Edge II i III maja już nieco inna konstrukcje i są z gorszych materiałów. Są też Edge Pro - takie są w JEM'ach na których gra Vai. Ostatnio Ibanez daje do gitar z seri Prestige mostki Edge Zero. Działa to i wygląda jak połączenie zwykłego floyda z urządzeniem typu Backstop lub Tremsetter. No i na końcu są już oryginalny FR - cena około 1000zł i powyżej oraz Shallerowskie FR. Jako ciekawostke powiem ze aktualnie oryginalne FR są produkowane właśnie przez firme Shaller :)
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

whwp pisze:No to po wypowiedzi Ryszarda nadszedł czas na pokazanie instrumentu "z wysokiej półki", w ogóle my gitarzyści, uwielbiamy chwalić się swoimi wiosłami, nieprawdaż? Konstrukcja neck-thru-body materiały klon górski, orzech a deska to mahoń plus omawiane wcześniej przeklejki lipowe (top). Generalnie Ibanez MC200DS rocznik 1978 Fujigen-Gakki. Jak to gra Panowie........
http://gitara.pl/forum/viewtopic.php?id=72755&p=1
ODPOWIEDZ