Kolejny nietypowy problem...
Czy posiada ktoś wiedzę na temat drukarek współpracujących z przyrządami pomiarowymi. Znaczna większość z nich posiada z tyłu wyjścia do podłączenia drukarek, pytanie tylko jakich?
Czy jest możliwe podłączenie "zwykłej" tzn. komuterowej drukarki ze złączem LPT (igłowej)?
Być może moje pytania wydają sie komuś troche niepoważne, jednak nie miałem nigdy na poważnie do czynienia z technologią typu kontrolery, sterowniki, szyny danych, etc...
Drukarki do polskich przyrządów pomiarowych PMZ, PFL....
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 125...249 postów
Drukarki do polskich przyrządów pomiarowych PMZ, PFL....
pozdrawiam
Marcus
Marcus
Re: Drukarki do polskich przyrządów pomiarowych PMZ, PFL....
Czołem.
Pozdrawiam,
Jasiu
PFL-ki (przynajmniej te, z którymi miałem do czynienia) posiadały wyprowadzone na złącza sygnały BCD odpowiadające cyfrom i żadnej drukarki nie dawało sie do tego bezpośrednio połączyć.Marcus pisze:Kolejny nietypowy problem...
Czy posiada ktoś wiedzę na temat drukarek współpracujących z przyrządami pomiarowymi. Znaczna większość z nich posiada z tyłu wyjścia do podłączenia drukarek, pytanie tylko jakich?
Pozdrawiam,
Jasiu
Re: Drukarki do polskich przyrządów pomiarowych PMZ, PFL....
Miernik RLC E317 też ma takie złącze, na nim też występują sygnały BCD.Jasiu pisze:Czołem.
PFL-ki (przynajmniej te, z którymi miałem do czynienia) posiadały wyprowadzone na złącza sygnały BCD odpowiadające cyfrom i żadnej drukarki nie dawało sie do tego bezpośrednio połączyć.Marcus pisze:Kolejny nietypowy problem...
Pozdrawiam,
Jasiu
Można by było prosty program napisać do rejestracji wyników pomiarów:)
Pozdrawiam, Bogdan
Pionier U2