Witam
Kilka miesięcy temu stałem się posiadaczem gramofonu G-601A (Chwalony za ciekawe zawieszenie ramienia) w doskonałym stanie. Przerobiłem go odrobinę usuwając z obudowy wszelkie źródła przydźwięku i montując na tylnej ściance porządne wyjściowe gniazda chinch. Sprzedałem kilka radioodbiorników i udało mi się uzbierać fundusze na wkładkę gramofonową (Myślę nad czymś naprawdę porządnym). Znajomy polecił mi wkładkę firmy Grado taką jak na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item790964428_wkl ... _gwar.html zaś nazwijmy go „facet w sklepie z gramofonami” twierdzi że lepsza będzie Shure M44-7.
Testował już może ktoś albo miał styczność z wkładką Grado? (Bądź co bądź to dość dobra firma)
Może jakieś inne wkładki były by lepsze w przedziale do 240zł?
Wkładka MM Grado czy Shure a może jeszcze inna?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Wkładka MM Grado czy Shure a może jeszcze inna?
Schurniete
to raczej wkladki "wyczynowe". Jezeli nie krecisz dekow "pod prad" to grado jest OK

SPRZEDAM RADMORA 5102
viewtopic.php?f=38&t=14677
viewtopic.php?f=38&t=14677
Re: Wkładka MM Grado czy Shure a może jeszcze inna?
Grado jest czułe na dobre ekranowanie.Shure bardziej bezpieczny.Obie dobre ale go Twego gramofonu chyba najlepsza będzie Audiotechnica AT 91 lub 95.Dosc tania.Tanie igły a stosunek jakosci do ceny bardzo dobry.To nie jest moim zdaniem dobry gramofon.Raczej średni.
Pozdrawiam Tomasz
Pozdrawiam Tomasz