posiadam dylemat bowiem przy ostatniej wizycie moich znajomych ich pies potargał mi tkaninę na maskownicy jednej z kolumn.
Chce sobie to naprawić i nie wiem jakiej tkaniny do tego użyć na allegro coś tam jest:
Może nie są to jakieś Hi-endowe kolumny ale są to stare Technicsy więc sprzęt przyzwoity i nie chce kupić do jego naprawy jakiegoś szmelcu.
Proszę dlatego o poradę gdzie można coś takiego kupić i co najlepiej kupić. Oczywiście nie chce żeby to był "rolce royce" ale powiedzmy ze taki "mercedes" jeśli chodzi o cenę i jakość
Witam.
Zawsze możesz przejść się do okolicznego tapicera z kawałkiem maskownicy, masz wtedy możliwość zobaczenia i dotknięcia materiału. Kiedyś dobrałem właśnie w taki sposób prawie identyczną tkaninę.
Pozdrawiam.
Kupiłem kiedyś taki materiał który użyłem jako front kolumny gitarowej choć przyznam się że ten materiał tylko pasuje do zestawów HIFI ( sprawia wrażenie bardzo delikatnego). Ten materiał nie jest tani płaciłem coś około 75zl brutto za mb. Muszę poszukać w papierach żeby podać oznaczenie handlowe. Zakupiłem go w jednym z sklepów internetowych zajmujących się akcesoriami do sprzętu HI-FI. Jest to czarna bardzo cienka tkanina nie przepuszczająca prawie wcale światła( podobno według specyfikacji transparentna dla dźwięku) naprawdę wysokiej jakości. Też posiadam kolumny technicsa CBS-90 ale powiem że tkanina użyta przez firmę Technics nawet nie może z nią konkurować. Wszystkie tkaniny na maskownicę w cenie po 18 zl za mb. z alledrogo.pl sobie podaruj jak naprawdę zależy ci na jakości ( przerabiałem ten temat). Oni chyba to kupują w sklepie z materiałami i wciskają ludziom ściemę. Troszkę tego materiału mi zostało ale nie wiem czy starczy na dwie "skrzynki" daj znać na priv. to pomierzę co zostało. Sorki za offtop szukaj pod oznaczeniem CC10/SW tą właśnie kupiłem i naprawdę warto.