Nie martw się, ja właśnie taką 7 zamierzam kupićtraxman pisze:Wpis poświęcony nieodżałowanemu Dynaxowi 7, "batery pakom" i zacnym obiektywom, min 35-70/4Makro, 100-200/4.5, 28/2.8, 50/2.8 - co mnie pogryzło, aby pozbyć się tego wszystkiego....

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Nie martw się, ja właśnie taką 7 zamierzam kupićtraxman pisze:Wpis poświęcony nieodżałowanemu Dynaxowi 7, "batery pakom" i zacnym obiektywom, min 35-70/4Makro, 100-200/4.5, 28/2.8, 50/2.8 - co mnie pogryzło, aby pozbyć się tego wszystkiego....
Jeśli założyć, że Manta to polska firma, to jednak nie całkiem to samo. Ale fakt, nastąpił rebranding (reloging?) urządzenia, oferowanego wcześniej jako "Sigma" (pytanie, czy "operatorem" marki Sigma była również Manta, czy może jakaś inna firma zupełnie nie związana z Polską - urządzenie ma co chwila nowe logo, zlecane przez różne firmy z całego świata).szalony pisze:Natomiast inną bajką jest sytuacja kiedy chińczyk kupił jakąś dawną europejską markę która upadła, i wypuszcza swój chłam pod ich nazwą (vide wcześniejsze posty). Nie odnoszę się tu akurat konkretnie do nowej "DIORY" bo nie miałem z nią styczności.
Eltra produkuje ciagle w tym samym miejscu od 40 lat.Jasiu pisze:Czołem.
Poszukajcie "ELTRA" na Allegro. Ten sam chiński chłam można znaleźć pod dziesięcioma innymi nazwami.
Pozdrawiam,
Jasiu