Mój strzał półrocza :))))))))))))))))
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Tyle, że w przeciwieństwie...
... do okresu od średniowiecza, o którym dowiadujemy się najwięcej właśnie poprzez archeologiczną penetrację śmietnisk aż do końca lat osiemdziesiątych, kiedy to zawsze coś lampo-cennego dało się wypatrzeć nieomal co dzień, dzisiaj menelia załatwia tę sprawę radykalnie i natychmiastowo, więc pożytek z tego rodzaju "zrzutów" jest jak z przysłowiowego psiego gówna w dziecięcej piaskownicy bądź na trawnikuSnickerss pisze:No ale to w sumie dzięki właśnie takim ludziom jak senicz potem znajdujemy na śmietnikach mierniki lamp, lampowe radia, literaturę... i jeszcze długo by wymieniać.

Bo dla tych zasrańców nawet średniowieczny relikwiarz ma wartość jak zmięta puszka po piwie...
ZoltAn
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Zoltan w pełni się z tobą zgadzam ale dobrze, że np. nie palą tym w kominku, nie mówię, iż to dobrze, że ci ludzie to wyrzucają. To tragiczne. Społeczeństwo nie umie nawet zobaczyć w tym ZABYTKU i takie ,,ekskluziwy'' lądują na wysypisku. Sam jak byłem mały to nie zliczę ile rozebrałem takich lampowych telewizorów radioodbiorników itd.
Lampa- to brzmi dumnie
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Mi nawet nie chodzi...
... o rozebranie... Mam na myśli masakrę - łomem, butem, p-nięciem o ziemię: żeby wyrwać miedź, żelazo, aluminium...
Rzadziej na jedzenie - zwykle na gorzałę. I nie ważne co to jest, ma własne oczy widziałem menela masakrującego butami coś, co jeszcze przed chwilą było (niekompletnym) rosyjskim mosiężnym - a więc stareńkim - samowarem. Moje stwierdzenie, że w antykwariacie dostałby dziesięć razy więcej niż za ten bruch ów skwitował: no i ch...
Te kradzione kraty i pokrywy studzienek i burzowców (toną w nich potem małe dzieci a auta urywają koła), szyny kolejowe, trakcja, mosty, całe wyciagi narciarskie... zdziczenie tej bandy osiągnęło dno - przy całkowitej bierności tzw. "państwa" (bo dla mnie to nie jest Państwo
).
Mózg się lasuje
Ale znowu zaczyna się oftopikowa dyskusja...
Pozdrawiam. ZoltAn
Rzadziej na jedzenie - zwykle na gorzałę. I nie ważne co to jest, ma własne oczy widziałem menela masakrującego butami coś, co jeszcze przed chwilą było (niekompletnym) rosyjskim mosiężnym - a więc stareńkim - samowarem. Moje stwierdzenie, że w antykwariacie dostałby dziesięć razy więcej niż za ten bruch ów skwitował: no i ch...

Te kradzione kraty i pokrywy studzienek i burzowców (toną w nich potem małe dzieci a auta urywają koła), szyny kolejowe, trakcja, mosty, całe wyciagi narciarskie... zdziczenie tej bandy osiągnęło dno - przy całkowitej bierności tzw. "państwa" (bo dla mnie to nie jest Państwo

Mózg się lasuje

Ale znowu zaczyna się oftopikowa dyskusja...

Pozdrawiam. ZoltAn
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
-
- 125...249 postów
- Kontakt:
Po powrocie z Chinskiego Centrum pod Warszawa. Zaczalem szukac staroci po katach. Az tu nagle co ja widze. Jakies dziwne drewienko czyli okleine chyba hebanowa. I co znalazlem? magnetofon full lampa Tandberg model 74. Hi hi ale znalezisko. Oczywiscie zapomnialem o calym swiecie i zajalem sie ogladaniem tego cuda.
Gra i to jak. Dopiero na ziemie sprowadzilo mnie glosne stukanie do drzwi. Panienka przylazla na lody/rolade lodowa smak kakao.
I powiem wam wcale jej sie ten sprzecik nie spodobal. Zapytala sie gdzie sie wklada plyty dvd ? !!!!!!!
Gra i to jak. Dopiero na ziemie sprowadzilo mnie glosne stukanie do drzwi. Panienka przylazla na lody/rolade lodowa smak kakao.
I powiem wam wcale jej sie ten sprzecik nie spodobal. Zapytala sie gdzie sie wklada plyty dvd ? !!!!!!!
http://www.motionalfeedback.com
sluchaj duzo muzyki sluch tak szybko sie psuje
-
- 125...249 postów
- Kontakt:
gra na 1+1 el86 - hehe ale trafilem co?
cos tam w ekranach i eam86 jako magic. Te sa drogie po 24eu.
Ten fornir to nie heban a palisander? chyba.
Calosc w idealnym stanie. Jak ktos kupi to bedzie musial sobie troche pooliwic mechanizm. Chyba?
Sterowanie mechanizmu na krzyzaku a predkosc mozna w trakcie grania.
Do tego dwa mikrofony tanberga.
cos tam w ekranach i eam86 jako magic. Te sa drogie po 24eu.
Ten fornir to nie heban a palisander? chyba.
Calosc w idealnym stanie. Jak ktos kupi to bedzie musial sobie troche pooliwic mechanizm. Chyba?
Sterowanie mechanizmu na krzyzaku a predkosc mozna w trakcie grania.
Do tego dwa mikrofony tanberga.
http://www.motionalfeedback.com