Mój strzał półrocza :))))))))))))))))

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

maciej_333
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: maciej_333 »

Podobają mi się wypowiedzi senicza. Są tak głupie, że aż zabawne.
wajha25
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: wajha25 »

Moim sukces był, gdy nabyłem 12 ksiązek o wzmacniaczach lampowych i technice budowy odbiorników lampowych, zupełnie za darmo. Musiałem tylko po nie przyjść, za nic bym ich nie oddał :D Przy okazji dostałem 2 reklamówy lamp :D to był mój strzał :P
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: Snickerss »

No ale to w sumie dzięki właśnie takim ludziom jak senicz potem znajdujemy na śmietnikach mierniki lamp, lampowe radia, literaturę... i jeszcze długo by wymieniać.
Lampa- to brzmi dumnie
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Tyle, że w przeciwieństwie...

Post autor: ZoltAn »

Snickerss pisze:No ale to w sumie dzięki właśnie takim ludziom jak senicz potem znajdujemy na śmietnikach mierniki lamp, lampowe radia, literaturę... i jeszcze długo by wymieniać.
... do okresu od średniowiecza, o którym dowiadujemy się najwięcej właśnie poprzez archeologiczną penetrację śmietnisk aż do końca lat osiemdziesiątych, kiedy to zawsze coś lampo-cennego dało się wypatrzeć nieomal co dzień, dzisiaj menelia załatwia tę sprawę radykalnie i natychmiastowo, więc pożytek z tego rodzaju "zrzutów" jest jak z przysłowiowego psiego gówna w dziecięcej piaskownicy bądź na trawniku :?

Bo dla tych zasrańców nawet średniowieczny relikwiarz ma wartość jak zmięta puszka po piwie...

ZoltAn
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

Zoltan w pełni się z tobą zgadzam ale dobrze, że np. nie palą tym w kominku, nie mówię, iż to dobrze, że ci ludzie to wyrzucają. To tragiczne. Społeczeństwo nie umie nawet zobaczyć w tym ZABYTKU i takie ,,ekskluziwy'' lądują na wysypisku. Sam jak byłem mały to nie zliczę ile rozebrałem takich lampowych telewizorów radioodbiorników itd.
Lampa- to brzmi dumnie
Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: Michu »

Snickerss pisze:Sam jak byłem mały to nie zliczę ile rozebrałem takich lampowych telewizorów radioodbiorników itd.
Ja też niestety.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Mi nawet nie chodzi...

Post autor: ZoltAn »

... o rozebranie... Mam na myśli masakrę - łomem, butem, p-nięciem o ziemię: żeby wyrwać miedź, żelazo, aluminium...

Rzadziej na jedzenie - zwykle na gorzałę. I nie ważne co to jest, ma własne oczy widziałem menela masakrującego butami coś, co jeszcze przed chwilą było (niekompletnym) rosyjskim mosiężnym - a więc stareńkim - samowarem. Moje stwierdzenie, że w antykwariacie dostałby dziesięć razy więcej niż za ten bruch ów skwitował: no i ch... :!:

Te kradzione kraty i pokrywy studzienek i burzowców (toną w nich potem małe dzieci a auta urywają koła), szyny kolejowe, trakcja, mosty, całe wyciagi narciarskie... zdziczenie tej bandy osiągnęło dno - przy całkowitej bierności tzw. "państwa" (bo dla mnie to nie jest Państwo :!: :!: :!: ).

Mózg się lasuje :!:

Ale znowu zaczyna się oftopikowa dyskusja... :cry:

Pozdrawiam. ZoltAn
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

No ale takie mamy społeczeństwo i nic na to się nie poradzi. :cry:
A co do rozbierania to ja to robiłem delikatnie śrubokrętem a potem kolekcjonowałem części. :D
Lampa- to brzmi dumnie
Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: Michu »

No ja to robiłem brutalniej. Kineskop to kamieniem, a z trafek to wyciągałem drucik bo taki fajny miał kolor. :oops:
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

Troszkę się offtopikowo robi. Proponuję założyć temat: Nasze dziecięce przeżycia z radiotechniką. :D
Lampa- to brzmi dumnie
senicz
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Post autor: senicz »

Po powrocie z Chinskiego Centrum pod Warszawa. Zaczalem szukac staroci po katach. Az tu nagle co ja widze. Jakies dziwne drewienko czyli okleine chyba hebanowa. I co znalazlem? magnetofon full lampa Tandberg model 74. Hi hi ale znalezisko. Oczywiscie zapomnialem o calym swiecie i zajalem sie ogladaniem tego cuda.
Gra i to jak. Dopiero na ziemie sprowadzilo mnie glosne stukanie do drzwi. Panienka przylazla na lody/rolade lodowa smak kakao.
I powiem wam wcale jej sie ten sprzecik nie spodobal. Zapytala sie gdzie sie wklada plyty dvd ? !!!!!!!
http://www.motionalfeedback.com
sluchaj duzo muzyki sluch tak szybko sie psuje
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

Senicz gratuluję znaleziska, i pytam na jakich lampach jest? Spróbuj wytłumaczyć dziewczynie, że nie do każdego spzretu grającego wsadza się DVD/CD :x
Lampa- to brzmi dumnie
senicz
125...249 postów
125...249 postów
Kontakt:

Post autor: senicz »

gra na 1+1 el86 - hehe ale trafilem co?
cos tam w ekranach i eam86 jako magic. Te sa drogie po 24eu.
Ten fornir to nie heban a palisander? chyba.
Calosc w idealnym stanie. Jak ktos kupi to bedzie musial sobie troche pooliwic mechanizm. Chyba?
Sterowanie mechanizmu na krzyzaku a predkosc mozna w trakcie grania.
Do tego dwa mikrofony tanberga.
http://www.motionalfeedback.com
sluchaj duzo muzyki sluch tak szybko sie psuje
Snickerss
50...74 posty
50...74 posty

No kurczę, żebym ja takie rzeczy znajdował. :cry:
Lampa- to brzmi dumnie
_idu

Post autor: _idu »

senicz
Ile za EAM86????
To czemu ja zapłaciłem zaledwie 9 EUR wraz z wysyłka do Polski?
Nóweczka w oryginalnym pudełku.
ODPOWIEDZ