Zakładam nowy osobny wątek w którym będę budował, a przynajmniej starał się budować końcówkę mocy opartą na Mesie Fifty, fifty.
Na samym początku chciałem by to była końcówka stereo, ale po przeliczeniu kosztów szybko zrezygnowałem z tego pomysłu

Całą pracę rozpocznę od budowy zasilacza - przewiduję trafo sieciowe o uzwojeniach wtórnych:
350-0-350 0,25A
3,15-0-3,15 3A
schematy tej końcówki mocy są w zasadzie wszędzie te same(ta sama niewyraźna kserówka), miałem problem z odczytaniem paru wartości ze schematu, moje przypuszczenia przedstawiam na załączonym schemacie, gdyby ktoś mógł potwierdzić słuszność moich założeń byłbym bardzo wdzięczny

Drugim problemem jest ujemne napięcie BIASU, czytałem na stronie Pana Toma, że można to zrobić na dwa sposoby - odczepem w TS albo wydzielając z anodowego. Stwierdziłem, że wykorzystam drugą metodę. Polega ona na wykorzystaniu dzielnika, który po prostu jest przyłączony do +350V?? Pytam bo na stronie Toma jest mowa o prostowaniu mostkiem Graetza, a tu mam środkowy odczep na anodowym.