Wzmacniacz 5W ( JCM800) - pomocy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Re: Wzmacniacz 5W ( JCM800) - pomocy
Na tym zestawie lamp polecam to: download/file.php?id=22592&mode=view
Ewentualnie możesz korektor zostawić taki jak jest teraz, a rezystor 220 za pierwszym stopniem zastąpić potencjometrem GAIN. Jest to poniekąd wzorowane na plexi. Zrobiłem trzy takie wzmacniacze (różniące się szczegółami) i naprawdę dają radę.
Ewentualnie możesz korektor zostawić taki jak jest teraz, a rezystor 220 za pierwszym stopniem zastąpić potencjometrem GAIN. Jest to poniekąd wzorowane na plexi. Zrobiłem trzy takie wzmacniacze (różniące się szczegółami) i naprawdę dają radę.
Panowie
sprostowanie!!!
konsultowalem sie z producentem -
http://mojeefektygitarowe.pl.tl/START.htm
TO NIE ON JEST PRODUCENTEM TEGO WYNALAZKU!!
sprzedal jedynie chassis trafa i podstawki, a osoba ktora mi to sprzedala , skladala sama i zrobila bajzel.
Przepraszam Pana Piotra.
nie bylo moim celem zrobienie antyreklamy.
sprzedajacy twierdzil ze wzmacniacz otrzymal w takim stanie -klamal!!!
jeszcze raz przepraszam
pozdrawiam
Mirek
sprostowanie!!!
konsultowalem sie z producentem -
http://mojeefektygitarowe.pl.tl/START.htm
TO NIE ON JEST PRODUCENTEM TEGO WYNALAZKU!!
sprzedal jedynie chassis trafa i podstawki, a osoba ktora mi to sprzedala , skladala sama i zrobila bajzel.
Przepraszam Pana Piotra.
nie bylo moim celem zrobienie antyreklamy.
sprzedajacy twierdzil ze wzmacniacz otrzymal w takim stanie -klamal!!!
jeszcze raz przepraszam
pozdrawiam
Mirek
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Sądzę, że nikt nie zrobił mu gorszej reklamy niż sam sobie robi tekstami:
Ponadto uważam za nieetyczne wykorzystywanie przez tego pana zarobkowo rysunków płytek PCB z Tonepad, które udostępnione są wyłącznie w celach niekomercyjnych na własny użytek.NATOMIAST SCHEMATY KONSTRUKCJI LAMPOWYCH SA WSZĘDZIE W NECIE:).WYSTARCZY WPISAĆ COŚ W GOOGLE I WYSKAKUJE MNÓSTWO STRON O TAKIEJ TEMATYCE:) PRZEDSTAWIAM TU GOTOWE ORAZ ODPALONE WZMACNIACZE.NIE KORZYSTAM Z PORAD NA FORACH O TEJ TEMATYCE PONIEWAŻ ILE RAZY PYTAŁEM KOGO KOLWIEK O PORADĘ TO ODPISYWANO MI ŻE TAK SIĘ NIE DA LUB TAK TO NIE MOŻE BYĆ...TYLU TAM FACHOWCÓW A NIKT NIE POTRAFI DORADZIĆ LUB WYTŁUMACZYĆ PODSTAW:).KAŻDY Z NICH UWAŻA SIĘ NA NAJLEPSZEGO FACHOWCA POD SŁONĆEM . A MĄDROŚCI POD TYTUŁEM:
,, JEŚLI WYDAJE CI SIĘ ŻE TO BĘDZIE DZIAŁAĆ TO MASZ RACJĘ , WYDAJE CI SIĘ'' MOŻNA ZNALEŚĆ NA KAŻDYM FORUM O TEMATYCE LAMPOWEJ ). STARE TO I JUŻ NIE MODNE:).KOLEJNY RAZ SPRAWDZA SIĘ POWIEDZENIE ŻE JEŚLI NIE ZROBISZ TEGO SAM TO NIKT W TYM CI NIE POMOŻE.OT TAKIE PRZEMĄDRZAŁE STADO MULTI NAUKOWCÓW:).NO ALE NIE KAŻDY POTRAFI TAK JAK ONI BUDOWAĆ WZMACNIACZE LAMPOWE JUŻ OD KOŁYSKI:). PO PROSTU ONI WYSSALI TO Z MLEKIEM MATKI I NIE MUSIELI SIĘ UCZYĆ , URODZILI SIĘ I JUŻ POTRAFILI ZŁOŻYĆ WZMACNIACZ LAMPOWY:).ZAPRASZAM RÓWNIEŻ OWYCH FACHOWCÓW DO PRZESŁUCHANIA MOICH WZMACNIACZY NA ŻYWO A POTEM WYPOWIADANIA SIĘ O NICH NA JAKICH KOLWIEK FORACH.WZMACNIACZE MOJE NIE BRUMIĄ, NIE WZBUDZAJĄ SIĘ TAK JAK SŁYNNE PŁYTKI PCB Z GOTOWYMI WZMACNIACZAMI ).WIEMY O JAKIE CHODZI PRAWDA? )ZRESZTA JAK MOZNA ROBIĆ WZMACNIACZ HI GAIN NA PCB???.MASKRA:)).TURET BOARD TO ROZUMIEM ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA ORAZ SŁUCHANIA PRÓBEK DZWIĘKOWYCH KTÓRE I TAK NIE ODDAJĄ PRAWDZIWEGO BRZMIENIA
Ostatnio zmieniony pt, 3 września 2010, 12:07 przez Thereminator, łącznie zmieniany 3 razy.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Czyżby to było o mnie?WZMACNIACZE MOJE NIE BRUMIĄ, NIE WZBUDZAJĄ SIĘ TAK JAK SŁYNNE PŁYTKI PCB Z GOTOWYMI WZMACNIACZAMI ).WIEMY O JAKIE CHODZI PRAWDA? )ZRESZTA JAK MOZNA ROBIĆ WZMACNIACZ HI GAIN NA PCB???.MASKRA:)).

A w ogóle to zauważyłem dużo zmian u tego Pana na WWW od wczoraj. Na przykład zniknęły wszystkie ceny. Czyżby brak zarejestrowanej działalności gospodarczej w tym zakresie?

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Coś mi się wydaję że to jednak jego dzieło.... obym się mylił.
Chyba masz rację. W historii mojej przeglądarki znalazłem link. Wczoraj działał, ale dzisiaj już tej podstrony nie ma, ani śladu w Menu też:lukasz_t pisze:Coś mi się wydaję że to jednak jego dzieło.... obym się mylił.
http://mojeefektygitarowe.pl.tl/LITTLE-JCM-800.htm
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Generalnie charakter wypowiedzi, składnie, poziom i sens wskazują na wiek gimnazjum/liceum...
Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
Ze mną musiał mieć kiedyś kontaktThereminator pisze:Sądzę, że nikt nie zrobił mu gorszej reklamy niż sam sobie robi tekstami:
. A MĄDROŚCI POD TYTUŁEM:
,, JEŚLI WYDAJE CI SIĘ ŻE TO BĘDZIE DZIAŁAĆ TO MASZ RACJĘ , WYDAJE CI SIĘ'' ]

- jethrotull
- 3125...6249 postów
Wczoraj jeszcze ta strona była, ale nie kojarzę czy był na niej uwidoczniony wynalazek będący tematem niniejszego wątku.Marvel pisze:Chyba masz rację. W historii mojej przeglądarki znalazłem link. Wczoraj działał, ale dzisiaj już tej podstrony nie ma, ani śladu w Menu też:lukasz_t pisze:Coś mi się wydaję że to jednak jego dzieło.... obym się mylił.
Z tego co znalazłem to Pan Piotrek jest z Zabrza, 2 konta na allegro (piotrek534, angus534) z czego jedno zawieszone. Pod negatywnymi komentarzami widać pełną kulturę owego Pana.
Na forum EP wpisany wiek ma 39 lat
Na forum EP wpisany wiek ma 39 lat

mirzar: wg mnie, sprawę należy nazwać po imieniu; zostałeś OSZUKANY. 400zł za taki "twór" to bezczelne naciąganie, w dodatku nie działa jak Bóg przykazał. W sumie nie dziwię się, że autor owego "tworu" nie zamieścił zdjęć "wnętrzności" na swojej www. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zakupiłby czegoś takiego. Za 500 zł ponoć Marvel sprzedaje swoje pięciowatowce, które w swojej budowie niczym nie odbiegają od konstrukcji znanych marek. Poza tym gościu ma naprawdę łeb na karku jeśli i zna się na rzeczy.
Z komentarzy z Allegro wyczytałem, że nie jest to pierwsza konstrukcja lampowa jaką udało się owemu osobnikowi wcisnąć klientowi. Ciekawe jak jest w pozostałych przypadkach??
Dla mnie to cała ta konstrukcja była wykonywana "na kolanie" , bez większego zaangażowania ze strony konstruktora, byle sprzedać.
Z komentarzy z Allegro wyczytałem, że nie jest to pierwsza konstrukcja lampowa jaką udało się owemu osobnikowi wcisnąć klientowi. Ciekawe jak jest w pozostałych przypadkach??
Dla mnie to cała ta konstrukcja była wykonywana "na kolanie" , bez większego zaangażowania ze strony konstruktora, byle sprzedać.
-
- 375...499 postów
- Kontakt:
Autor tematu jednak wyraźnie napisał, że tą konstrukcję ma co najmniej z drugiej ręki, więc chyba oskarżenia do autora strony są przesadą. Jednak nie chce mi się wierzyć, że jego wytwory przy takiej estetyce zewnętrznej w środku mają taką fuszerkę. Myślę, że ktoś kupił od niego te elementy i bez wiedzy zaczął coś bbudować. Nie wyszło i sprzedał. Kwestią czasu może być podobna sytuacja tylko z udziałem części od np. Marvela.
Pomijam estetykę i teksty na stronie. Mi również się to nie podoba, chociaż same chassis ma ciekawe. Zdecydowanie bardziej wolę patrzeć na te niż na painlustowe
.
Pomijam estetykę i teksty na stronie. Mi również się to nie podoba, chociaż same chassis ma ciekawe. Zdecydowanie bardziej wolę patrzeć na te niż na painlustowe

- Thereminator
- 6250...9374 posty
Tu akurat było zdjęcie wzmacniacza na 3 lampach, a nie dwóch jak w egzemplarzu kolegi mirzar.Marvel pisze:Chyba masz rację. W historii mojej przeglądarki znalazłem link. Wczoraj działał, ale dzisiaj już tej podstrony nie ma, ani śladu w Menu też:lukasz_t pisze:Coś mi się wydaję że to jednak jego dzieło.... obym się mylił.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Bys sie mocno zdziwil widzac co sie dzieje pod pokrywka pieknych obudow wielu t.zw. super-boutique wzmacniaczy. Niestety to nie sa odizolowane przypadki lecz raczej juz prawie regula. Za oceanem szczegolnie.COB pisze:Jednak nie chce mi się wierzyć, że jego wytwory przy takiej estetyce zewnętrznej w środku mają taką fuszerkę.
Aleksander Niemand
Masz jakieś zdjęcia takiego masakrycznego montażu?