Lampowy piec gitarowy - sposób na przesterowana koncówke mo
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Lampowy piec gitarowy - sposób na przesterowana koncówke
znalazłem tg 5-46-666-4 jak sądzicie bedzie lepszy lub raczej bardziej odpowiedni ??
Nie. Nie odpowiedziałes na pytanie jak według ciebie ma wygladac tor akustyczny.
gitara stratocster lub jolna proxima (humbucker) >> eq lub kostka dystorsion >> preamp koncowka > paczka głosnikow od pieca regent 1040 ( 4 omy 12 cali ) lub wyjscie do tda lub na jakis inny wzmacniacz ( na próbie kapeli "kombinowana koncowka lampowa moze niedac rady )
zalerzy mi na tym aby uzyskac brzmienie przesterowanej koncowki stąnd pomysl aby urzyc pl504 w trybie tridowym ponoc jest wtedy bardzo nielinowa
wzmacniacz ten to czysty eksperyment jesli cos niewyjdzie lub sie popali niebede szczegulnie zawiedziony
Ortografia! Literówki!
zalerzy mi na tym aby uzyskac brzmienie przesterowanej koncowki stąnd pomysl aby urzyc pl504 w trybie tridowym ponoc jest wtedy bardzo nielinowa
wzmacniacz ten to czysty eksperyment jesli cos niewyjdzie lub sie popali niebede szczegulnie zawiedziony
Ortografia! Literówki!
A uważasz, że nieliniowość zapewni ci genialne brzmienie?
-
- 625...1249 postów
A liniowość zapewni genialne brzmienie ?
pozdrawiam
Porządne brzmienie zapewnia pentody takie jak EL84, ECL86 czy tetrody strumieniowe jak 6V6/6P6S czy 6P1P a te są bardziej liniowe niż EL500.