co to oznacza?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Re: co to oznacza?
Tam żaden przykład nie pasuje do obecnego tutaj. Za każdym razem mamy przerzut za zboczem i gasnące oscylacje, co wskazuje na słabe tłumienie rezonansu, podczas gdy w wątku zachwianie znajduje się zdecydowanie na zboczu w okolicy przejścia przez zero.
Piotr - sonda 1:1.
Sprawdziłem pasmo, od 20Hz do ok 15kHZ bez spadku i nagle powyżej nagły spadek pow.3 dB a przy ok 30kHz to:
jeden przebieg to driver, a ten drugi zafalowany to wyjście wzmacniacza obciążone rezystorem 8Ohm.
Moc na wyjściu ok 1-2W.
Sprawdziłem pasmo, od 20Hz do ok 15kHZ bez spadku i nagle powyżej nagły spadek pow.3 dB a przy ok 30kHz to:
jeden przebieg to driver, a ten drugi zafalowany to wyjście wzmacniacza obciążone rezystorem 8Ohm.
Moc na wyjściu ok 1-2W.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Czyli zwyczajny rezonans, zmora EI 
Chociaż do pierwszego oscylogramu mi to nie pasuje. Może szczelina też jest nie taka.
Wygląda to jakbyś miał transformator do całkowicie innego układu - o innym Ra i Ia

Chociaż do pierwszego oscylogramu mi to nie pasuje. Może szczelina też jest nie taka.
Wygląda to jakbyś miał transformator do całkowicie innego układu - o innym Ra i Ia

to jest transformator CC, ten problematyczny
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
To akurat nie ma znaczenia. Chodziło mi o różnicę między EI, CC itp, a toroidami. Nie ważne.
Lepiej dowiedzieć się co jest nie tak z tym TG.
Lepiej dowiedzieć się co jest nie tak z tym TG.