Pomóżcie!- wybór logo
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Re: Pomóżcie!- wybór logo
Podoba mi się 3, ale mam też propozycję drobnego tuningu:
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Podobne do mojego, ale może mniej faliczne 

-
- 3125...6249 postów
Jeżeli selenoid to cewka powietrzna to skąd rdzeń ? Pomimo tego podoba mi się ta ostatnia wersja z rdzeniem .Ewentualnie rozciągnąłbym dolne wyprowadzenie lewej cewki w lewo a prawej w prawo + rdzeń czarny.
Miłego urlopu.
Miłego urlopu.
Cewka powietrzna to SOLENOID.
Co się tak z tym solenoidem uparliście?
Z tego co się orientuję to ma byc znak firmowy/ towarowy. Nazwa firmy może być jakakolwiek, wzięta z kosmosu. Nie wiem skąd te dywagacje na jej temat. Jest taka jaka jest i koniec.
Tyle propozycji padło że Kaka będzie miał jeszcze większy problem z wyborem niż przed założeniem wątku
Z tego co się orientuję to ma byc znak firmowy/ towarowy. Nazwa firmy może być jakakolwiek, wzięta z kosmosu. Nie wiem skąd te dywagacje na jej temat. Jest taka jaka jest i koniec.
Tyle propozycji padło że Kaka będzie miał jeszcze większy problem z wyborem niż przed założeniem wątku

Nie czepiam się faktu, że nazwa wywodzi się od greckiej bogini Księżyca, zwróciłem tylko uwagę na niepoprawność określenia technicznego.
Ale to akurat nie było do Ciebie, pechowo troche że pod Twoim postem...Zibi pisze:Nie czepiam się faktu, że nazwa wywodzi się od greckiej bogini Księżyca, zwróciłem tylko uwagę na niepoprawność określenia technicznego.
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Zagłosowałem na 3.
Natomiast, jeżeli logo ma trafić do osób technicznych, to pierwsze co przykuje uwagę to błąd w pisowni, (cewka w logo sugeruje solenoid).
Jeżeli to ma być gra słów w stylu "AÓTO MYJNIA", to zwróci uwagę na pewno, pozostaje jednak kwestia elegancji tego rozwiązania.
Natomiast, jeżeli logo ma trafić do osób technicznych, to pierwsze co przykuje uwagę to błąd w pisowni, (cewka w logo sugeruje solenoid).
Jeżeli to ma być gra słów w stylu "AÓTO MYJNIA", to zwróci uwagę na pewno, pozostaje jednak kwestia elegancji tego rozwiązania.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Selenoid to nazwa własna (zresztą fajna i zapadająca w pamięć), więc o jakim błędzie mowa?
Skoro Kacper nawija normalne trafa to skąd te ciągłe dywagacje o solenoidach?
Skoro Kacper nawija normalne trafa to skąd te ciągłe dywagacje o solenoidach?
Ustalmy, że nazwa wywodzi się od greckiej bogini księżyca i celowo miała to być gra słów oparta o sOlenoid.
Nie chciałem natomiast takiej nazwy ze względów czysto praktycznych.Trudno było by się przebić z taką nazwą w przeglądarkach internetowych.
Poza tym wydaje mi się, że jest dość elegancka, nie jakieś tam Trafox, Trafpol.
Poza tym to trochę tak jak z piosenką jaką nagrało kiedyś Turbo. Miała tytuł "Przebój miesiąca".
Nie chciałem natomiast takiej nazwy ze względów czysto praktycznych.Trudno było by się przebić z taką nazwą w przeglądarkach internetowych.
Poza tym wydaje mi się, że jest dość elegancka, nie jakieś tam Trafox, Trafpol.
Poza tym to trochę tak jak z piosenką jaką nagrało kiedyś Turbo. Miała tytuł "Przebój miesiąca".
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 3125...6249 postów
Trochę nie na temat co mam nadzieję będzie mi wybaczone .Był kiedyś taki "napój" który produkowano pod patronatem tej bogini.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
W moich stronach cały czas się produkuje