Wykonanie chassis do gitary oraz audio.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: Wykonanie chassis do gitary oraz audio.
A czy wiesz kto by mógł ewentualnie takie napisy na Twoim chassis wykonać?To w końcu z jakiego materiału jest najlepsze chassis do wzmacniacza gitarowego,czy nie ze zwykłej blachy stalowej,która ekranuje od pól magnetycznych?W Matampie widziałem nawet specjalne ekrany między lampami a trafami.
Niestety nie mam nikogo kto by zrobił napisy metodą śita, jedyne co można zrobić to płytki z laminatu wypalanego laserem ale to jest dość spory koszt. Chassis wykonujemy tylko stalowe!!
Ogłaszam iż od 27 lipca do około 15 sierpnia nie ma mnie w polsce i nie będe w stanie wykonywać zamówień, więc proszę zamawiać jak coś to maksymalnie do 15 lipca a potem już od 26 sierrpnia.
Pozdrawiam Artur.
Pozdrawiam Artur.
Zawieszam tu pytanie a kiedy grzejdak wróci z wakacji to odpowie mam nadzieję: ile kosztowałoby nie chassis ale sama płaska płyta ze stali nierdzewnej, z otworami, taka jak w załączniku?
- Załączniki
-
- blacha.jpg (27.76 KiB) Przejrzano 2871 razy
_
niestety nierdzewki nie zrobie bo że tak powiem robie te chassis troche na boku przy pojedyńczych zamówieniach jeżeli takie coś by ci odpowiadało w klorze czarnym lub białym to myśle że kolo 120zł
Pozdrawiam Artur.
Pozdrawiam Artur.
Przypomnę tylko że przy zamówieniu więkrzych iości np.10szt. cena może zlecieć do około 90-100zł szt.
mślę że to nie jest dużo jeżeli mamy potem profesjionalnie zrobione chassis.
mślę że to nie jest dużo jeżeli mamy potem profesjionalnie zrobione chassis.

Witam oto pare zdjęć nowyh obudów, biała pomysłu Federer'a cena z maskownicąkolo 150zł grafitowa i "mała" czarna dal Neonn'a i ostatnie to mój mutant(pozakładałę juz kilka elementów bo już sie doczekaćjej nie mogłem)
Pozdrawiam Artur.
Pozdrawiam Artur.
To stal czy aluminium?
- kciuq
- 1250...1874 posty
Ceny obejmują malowanie ?
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
ceny obejmują malowanie proszkowe i spawanie krawędzi. Wykonuje tylko ze stali.
Pozdrawiam Artur.
Pozdrawiam Artur.
Witam
W związku z problemami związanymi z zamówieniami poniżej sformułowałem parę zasad których powinien się trzymać zamawiający.
1. Data przesyłania projektów ustalam do 10-tego każdego miesiąca.
2. rysunek musi być wykonany z dbałością o każdy wymiar oraz sumy wymiarów muszą się zgadzać.
3. pliki w formatach corelowskich wymiarowane w milimetrach, za każdy inny format każdorazowo dopłata 20zł.
4. plik nazywamy według wzoru: Imię nazwisko nazwa elementu.dwg
5. Średnice otworów muszą być odpowiadające naszym wykrojnikom tj: 2 2,3 2,8 3 3,2 4,2 5,2 6 6,2 7,2 8 9,2 10 11,2 12 13 15
16 18 22 24 28 32mm
Powyżej średnicy fi 15 można w zasadzie osiągnąć każdy wymiar poprzez tzw niblowanie (wielokrotne uderzenie
kołem o danej średnicy w małych odstępach po łuku) z tym że krawędź takiego wycięcia nie jest idealnie gładka.
6. po przesłaniu pliku czekamy na wycenę około tygodnia
7. po otrzymaniu od nas wyceny oraz po potwierdzeniu zgodności rysunku decydują państwo o zamówieniu lub rezygnacji
8. po podjęciu decyzji czas oczekiwania na obudowę/element to od 3 do 5 tygodni
9. płatność tylko i wyłącznie z góry zaraz po wycenie.
10. koszty wysyłki podajemy wraz z wyceną, należy je doliczyć do kosztu całkowitego
11. wysyłka możliwa jest pocztą polską lub kurierem
12. tymczasowo brak możliwości wykonywania napisów na obudowach
13. elementy wykonujemy tylko ze stali
14. elementy malujemy na dowolny kolor
15. nie gwintujemy otworów
16. możliwość spawania krawędzi
17. możliwość gięcia pod każdym kątem
Kontakt po przez mail: grzejdak@o2.pl lub tel. 511-111-120
Pozdrawiam Artur.
W związku z problemami związanymi z zamówieniami poniżej sformułowałem parę zasad których powinien się trzymać zamawiający.
1. Data przesyłania projektów ustalam do 10-tego każdego miesiąca.
2. rysunek musi być wykonany z dbałością o każdy wymiar oraz sumy wymiarów muszą się zgadzać.
3. pliki w formatach corelowskich wymiarowane w milimetrach, za każdy inny format każdorazowo dopłata 20zł.
4. plik nazywamy według wzoru: Imię nazwisko nazwa elementu.dwg
5. Średnice otworów muszą być odpowiadające naszym wykrojnikom tj: 2 2,3 2,8 3 3,2 4,2 5,2 6 6,2 7,2 8 9,2 10 11,2 12 13 15
16 18 22 24 28 32mm
Powyżej średnicy fi 15 można w zasadzie osiągnąć każdy wymiar poprzez tzw niblowanie (wielokrotne uderzenie
kołem o danej średnicy w małych odstępach po łuku) z tym że krawędź takiego wycięcia nie jest idealnie gładka.
6. po przesłaniu pliku czekamy na wycenę około tygodnia
7. po otrzymaniu od nas wyceny oraz po potwierdzeniu zgodności rysunku decydują państwo o zamówieniu lub rezygnacji
8. po podjęciu decyzji czas oczekiwania na obudowę/element to od 3 do 5 tygodni
9. płatność tylko i wyłącznie z góry zaraz po wycenie.
10. koszty wysyłki podajemy wraz z wyceną, należy je doliczyć do kosztu całkowitego
11. wysyłka możliwa jest pocztą polską lub kurierem
12. tymczasowo brak możliwości wykonywania napisów na obudowach
13. elementy wykonujemy tylko ze stali
14. elementy malujemy na dowolny kolor
15. nie gwintujemy otworów
16. możliwość spawania krawędzi
17. możliwość gięcia pod każdym kątem
Kontakt po przez mail: grzejdak@o2.pl lub tel. 511-111-120
Pozdrawiam Artur.
Witam jako że temat trochę ucichł podsyłam zdjęcia kolegów z forum którzy zrobili obudowy ostatnio.
Obudowy były potem malowane i spawane ale nie mam zdjęć po malowaniu, po prostu nie chciałem aby czekali zbyt długo na swoje cuda
. cenowo wyszło koło 130zł, jednak będe zmuszony zmienić wycenę dotyczącą spawania maszynowego podstawowo chassis podobnych wymiarów jak poniższe kosztować będą koło 110zł z malowaniem a spawanie to koszt 40 zł.
Pozdrawiam Artur.
Obudowy były potem malowane i spawane ale nie mam zdjęć po malowaniu, po prostu nie chciałem aby czekali zbyt długo na swoje cuda

Pozdrawiam Artur.
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Witam
Jak dokładnie powinien być opisany i zwymiarowany otwór na standardowe "komputerowe" gniazdo sieciowe? Chodzi mi o to, że tam są takie "zaokrąglenia" w rogach. Ile trzeba dać naddatku w otworach w związku z malowaniem - właśnie w odniesieniu do tego gniazda, które nie może się "bełtać" ale równocześnie powinno dać się wepchnąć do otworu.
Jak dokładnie powinien być opisany i zwymiarowany otwór na standardowe "komputerowe" gniazdo sieciowe? Chodzi mi o to, że tam są takie "zaokrąglenia" w rogach. Ile trzeba dać naddatku w otworach w związku z malowaniem - właśnie w odniesieniu do tego gniazda, które nie może się "bełtać" ale równocześnie powinno dać się wepchnąć do otworu.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
kurde pamiętałem ile było po malowaniu ale wydaje mi się że nawet 0,25mm może być za dużo 

- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
No cóż, taka informacja niestety nie rozwiała moich wątpliwości co do prawidłowości wymiarowania.
Pozdrawiam