Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.
george6
Zaznaczyłeś że brakuje Ci numerów 10 i 11 z roku 1946. Otóż nie, bo pierwszy numer Radia wyszedł w marcu i nosi numer 1 a więc ostatni grudniowy to nr 10 (sprawdziłem to w swoich zbiorach)
K.
Konstanty pisze: george6
Zaznaczyłeś że brakuje Ci numerów 10 i 11 z roku 1946. Otóż nie, bo pierwszy numer Radia wyszedł w marcu i nosi numer 1 a więc ostatni grudniowy to nr 10 (sprawdziłem to w swoich zbiorach)
K.
A ja dziękuję Ci za przesłane brakujące numery...
Od kiedy przestawiłem się na skaner A3 Brothera samo skanowanie idzie dużo szybciej...
Niestety pozostałe operacje obróbki prostowania, korekcji i.t.p. nadal trwa dłuuugo...
Udało mi się w ostatnim czasie zakupić kilka najstarszych numerów czasopisma RADIOAMATOR z 1950 i 1951 roku...
Ponieważ roczniki dostępne do tej pory w formie elektronicznej s nie najlepszej jakości, mam nadzieję, że uda mi się zrobić nowe ..lepsze skany...
Na dzień dzisiejszy posiadam następujące numery...1950 nr 4/5 , nr 6 ( brak połowy str 4 okładki) i numer 12.....
Rocznik 1951 jest jeszcze uboższy, bo jak na razie mam tylko numer 1/2...
Jeśli ktoś posiada i może udostępnić papierowe wersje lub skany w rozdzielczości 150 dpi (kolor) to może się uda odtworzyć te roczniki w zadowalającej jakości....
Proszę o wszelkie informacje n.t. roczników 195`1 do 1956 , bo te w formacie djvu są fatalne....
W zakupionym roczniku 1956 Radioamatora brakowało mi numeru 6, ale już go zdobyłem.
Podczas skanowania okazało się , że brakuje również numeru 3 ( t.zn był... ale z 1957 r.)
Może ktoś ma ten numer i mógłby pożyczyć lub odsprzedać ????
Byłby kolejny kompletny rocznik....
Radioelektronik 1982 jest już kompletny na Chomiku... Rocznik ten zawiera numery: 1, 2, 3, 4-5, 6, 7, 8 i 9... tylko tyle ich się ukazało...
A teraz kolejna prośba...do skompletowania rocznika 1966 brakuje mi numer 11.... Jeśli ktoś posiada,i może wypożyczyć, to byłbym wdzięczny..
Może być również kolorowy skan 150 DPI.....
Przypominam, że z racji posiadania skanera i sporo prawie kompletnych lub kompletnych roczników z lat 1980-1993 jestem w stanie zeskanować pomału jakieś egzemplarze, nawet naprzód, żeby później przy kompletowaniu było łatwiej.
Póki co robię powoli archiwum 'nowych elektroników' - mam zeskanowanych łącznie kilkaset stron i szukam jakiegoś, najlepiej darmowego, oprogramowania które będzie w stanie wyrównać lekko przechylone w poziomie skany. Przy konstrukcji mojego skanera jest to prawie nie do uniknięcia, bo czasopismo potrafi się przekręcić w momencie zamykania klapy.