Chodziło mi raczej o wzmacniacz. Ile kanałów, ile stopni, itp. Wtedy można by coś zasugerować. Oczywiście sugestia Thereminatora też jest dobra.baniasty pisze:Pół lampy z wtórnika, ale moża zastąpić ten wtórnik IRF-em,Marvel pisze:W czym ta połowa Ci została?
JCM800 vs. XTC 101B - znajdź różnice ;-)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: JCM800 vs. XTC 101B - znajdź różnice ;-)
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
Właściwie to był kiedyś Grunthell na bazie Soldano SLO (ale było w nim mocno namieszane, i jakoś wykonania nie za ciekawa), ale zostało z niego tylko oryginalne chasiss, zresztą ciągle coś tam w nim zmieniam, no i moje doświadczenie nie jest tak spore jak szanownych kolegówChodziło mi raczej o wzmacniacz. Ile kanałów, ile stopni, itp. Wtedy można by coś zasugerować. Oczywiście sugestia Thereminatora też jest dobra.

Jeśli masz już Clean na trzech stopniach, to albo dodaj wolną połówkę jako kolejny stopień do kanału OD, albo faktycznie zrób pętlę.
Po przeróbce na SE zostanie jeszcze wolny inwerter.
Co do przeróbki, to najpierw rozejrzyj się za odpowiednim transformatorem głośnikowym. Jak już go znajdziesz, to taką końcówke spokojnie montuje się w pająku na podstawce. No, może z wyjątkiem Rk, który powinien mieć z 10W co najmniej.
Po przeróbce na SE zostanie jeszcze wolny inwerter.
Co do przeróbki, to najpierw rozejrzyj się za odpowiednim transformatorem głośnikowym. Jak już go znajdziesz, to taką końcówke spokojnie montuje się w pająku na podstawce. No, może z wyjątkiem Rk, który powinien mieć z 10W co najmniej.
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com