Unitra antares 23E
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 6250...9374 posty
Re: Unitra antares 23E
Na przełomie lat 70-80 ,,naprawiałem'' programatory sensorowe po dotknięciu blaszek sensora np. paluchem upaćkanym masłem, efekt był taki, że nie można było przełączać kanałów lub włączone były (sygnalizowane diodą ) kilka na raz. Naprawa polegająca na przemyciu spirytusem (najczęściej spożywczym..) nie dawała zbyt dobrego efektu, trzeba było czasem poprawiać ,,naprawę'', dobre efekty były po całkowitym demontażu pół sensorowych i przemyciu zarówno blaszek jak i wkładek plastikowych. O wiele lepsze było rozwiązanie sensoropodobne z krótkim skokiem klawisza , rozwiązanie mechaniczne trochę podobne do stosowanych w ówczesnych kalkulatorach.
-
- 3125...6249 postów
A ja tyle lat się zastanawiałem dlaczego sensory były ulubionym miejscem spotkań towarzyskich much,gdzie załatwiały wszelkie potrzeby życiowe co nie pozostawało bez znaczenia na pracę sensorów.Jak widać była to wina masełka od Gierka.Miłego dnia.
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Heliosachcirrostrato pisze:O wiele lepsze było rozwiązanie sensoropodobne z krótkim skokiem klawisza , rozwiązanie mechaniczne trochę podobne do stosowanych w ówczesnych ........

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
...Elektronach.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.