Panowie, czapki z głów.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 250...374 postów
Panowie, czapki z głów.
Witam.
Od godz. mniej więcej 17 jestem szczęśliwym posiadaczem i czytelnikiem lektury pod tytułem: "Proste konstrukcje lampowe audio" autorstwa chyba nie muszę pisać kogo i tak wszyscy wiedzą.
Jak dla mnie -bomba.
Wyrazy szacunku dla Autora ,takich książek oby było więcej .
Pozdrawiam.
Andrzej
P.s.Str 122,rys 2.103.coś chyba się pomyliło wydawcy
Od godz. mniej więcej 17 jestem szczęśliwym posiadaczem i czytelnikiem lektury pod tytułem: "Proste konstrukcje lampowe audio" autorstwa chyba nie muszę pisać kogo i tak wszyscy wiedzą.
Jak dla mnie -bomba.
Wyrazy szacunku dla Autora ,takich książek oby było więcej .
Pozdrawiam.
Andrzej
P.s.Str 122,rys 2.103.coś chyba się pomyliło wydawcy
Re: Panowie, czapki z głów.
Nie wszyscy wiedzą chyba jednak, że Autorem jest traxman.
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem już od rana.
Miałem zakładać nowy wątek na ten temat, ale w takim razie się podłączę.
Książki nie czytałem całej, ale pierwsze wrażenia:
- niesamowicie wysoki poziom poligraficzny: super twarda oprawa, dobry papier, czytelne rysunki. W porównaniu z np. książką Merlina, która jest wydrukowana na papierze toaletowym a rysunki są zrobione w Paincie, to niebo a ziemia
- super pomysł z kartami katalogowymi lamp na końcu, wszystko jest pod ręką, tylko będzie trochę szkoda sięgać za każdym razem do książki, bo się za szybko zniszczy...
- warto zwrócić uwagę na spis literatury - wszystkie najważniejsze, obowiązkowe pozycje w jednym miejscu,
- projekty wzmacniaczy (podobnie do artykułu o mierniku w EP) opisane bardziej szczegółowo niż na forum, dzięki czemu można się dowiedzieć rzeczy, które wydają się tak oczywiste, że nie warto o nich pisać, a jednak nie wszyscy o nich wiedzą
- jest nawet procedura pomiaru mocy i zniekształceń wzmacniacza opisana krok po kroku, na prawdę jak dla dziecka we mgle
PS. Literówki się oczywiście muszą trafić, to w końcu aż 224 strony i dopiero pierwsze wydanie.
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem już od rana.

Miałem zakładać nowy wątek na ten temat, ale w takim razie się podłączę.
Książki nie czytałem całej, ale pierwsze wrażenia:
- niesamowicie wysoki poziom poligraficzny: super twarda oprawa, dobry papier, czytelne rysunki. W porównaniu z np. książką Merlina, która jest wydrukowana na papierze toaletowym a rysunki są zrobione w Paincie, to niebo a ziemia
- super pomysł z kartami katalogowymi lamp na końcu, wszystko jest pod ręką, tylko będzie trochę szkoda sięgać za każdym razem do książki, bo się za szybko zniszczy...
- warto zwrócić uwagę na spis literatury - wszystkie najważniejsze, obowiązkowe pozycje w jednym miejscu,
- projekty wzmacniaczy (podobnie do artykułu o mierniku w EP) opisane bardziej szczegółowo niż na forum, dzięki czemu można się dowiedzieć rzeczy, które wydają się tak oczywiste, że nie warto o nich pisać, a jednak nie wszyscy o nich wiedzą
- jest nawet procedura pomiaru mocy i zniekształceń wzmacniacza opisana krok po kroku, na prawdę jak dla dziecka we mgle

PS. Literówki się oczywiście muszą trafić, to w końcu aż 224 strony i dopiero pierwsze wydanie.
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
gdzie to można nabyć?
Chyba tylko wysyłkowo w wydawnictwie (ja tak kupiłem):
http://www.btc.pl/index.php?ukey=produc ... tID=138099
http://www.btc.pl/index.php?ukey=produc ... tID=138099
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 250...374 postów
Albo coś pokiełbasiłem ,albo wcięło moją odpowiedź.
Dlatego ,powiem tylko, że dotarła nad Bałtyk.
Pozdrawiam.
Andrzej.
P.s.Kupiłem w księgarni.
Dlatego ,powiem tylko, że dotarła nad Bałtyk.
Pozdrawiam.
Andrzej.
P.s.Kupiłem w księgarni.
Ostatnio zmieniony pn, 17 maja 2010, 23:18 przez abohdziewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.allegro.pl/item1039700972_pr ... _spis.html
ja poczekam, aż pojawi się w krakowskich księgarniach - mam w niektórych 10% rabatu
dokładnie w tej http://www.informatyczna.pl/
ja poczekam, aż pojawi się w krakowskich księgarniach - mam w niektórych 10% rabatu

dokładnie w tej http://www.informatyczna.pl/

wziąłem z Alledrogo...
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Wyprzedziłeś mnie o 17 sekund 

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Ja właśnie nabyłem:
Aleksander Zawada - Lampy Elektronowe w aplikacjach audio
a więc pozycja omawiana w tym wątku będzie musiała poczekać na kolejny przypływ kasy...
Aleksander Zawada - Lampy Elektronowe w aplikacjach audio
a więc pozycja omawiana w tym wątku będzie musiała poczekać na kolejny przypływ kasy...

"Carbon anodes produce more watts per dollar!"
I wszystko wykupiliście z allegro
No nic, kupię w BTC, chyba że traxman oferuje wersję z autografem 

A ja zamówiłem w naszej "Orbicie" - do wtorku muszę poczekać, ale za to będę miał bez dodatkowych kosztów 
Drogi traxmanie, nie miałem jeszcze okazji przejrzenia Twojej książki, ale sądząc po opiniach Kolegów, wypada jedynie złożyć Ci serdeczne gratulacje z okazji tak udanego debiutu

Drogi traxmanie, nie miałem jeszcze okazji przejrzenia Twojej książki, ale sądząc po opiniach Kolegów, wypada jedynie złożyć Ci serdeczne gratulacje z okazji tak udanego debiutu

Ostatnio zmieniony śr, 19 maja 2010, 16:51 przez Liliana, łącznie zmieniany 1 raz.
"Sukces polega na przechodzeniu od porażki do porażki bez utraty entuzjazmu." (Winston Churchill)
Ja kupiłem w margines.pl akceptują płatność przelewem, wysyłają kurierem w cenie PP i 10% taniej jak w BTC 

Gratuluje Autorowi i pytanie dlaczego tak skrzętnie ukrywał ten fakty a może coś przeoczyłem.
Pewnie wstydniś-skromniaczek 

"Carbon anodes produce more watts per dollar!"