wzmacniacz Laboga
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: wzmacniacz Laboga
No to opisałeś ...
Szklana kula się stłukła niestety... zresztą sądzę że mało prawdopodobne będzie znalezienie schematu Labogi.
Szklana kula się stłukła niestety... zresztą sądzę że mało prawdopodobne będzie znalezienie schematu Labogi.
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Ale pozostały jeszcze wróżki (może coś pomogą ) , niestety nic tam więcej nie pisze może dołączę zdjęcie
Piotr
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Na schemat raczej nie ma co liczyć - Laboga nie udostępnia schematów. Pozostaje albo mieć nadzieję, że ktoś zrysował schemat z takiego wzmacniacza albo zrysować samodzielnie.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Nie dziwię się mu, nie chciałbym aby moje pomysły były kopiowane, fakt że troszkę może to stanowić problem przy naprawie.Thereminator pisze:Na schemat raczej nie ma co liczyć - Laboga nie udostępnia schematów. Pozostaje albo mieć nadzieję, że ktoś zrysował schemat z takiego wzmacniacza albo zrysować samodzielnie.
Ciekawe czy Laboga zagląda tutaj czasami

pozdrawiam,
Paweł
Paweł
To jest jakiś stary model a o schemacie możesz zapomnieć 
A tak wogóle to porób więcej zdjęć chciał bym sie przyjrzeć szczegółom tego wzmacniacza ;]

A tak wogóle to porób więcej zdjęć chciał bym sie przyjrzeć szczegółom tego wzmacniacza ;]
-
- 125...249 postów
- Kontakt:
A to nie jest przypadkiem Borysewicz?
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
Ja znalazłem tylko takie info:
"Według Pana Labogi to kopia Marshall JCM800 z dodatkowym 5-cio pozycyjnym equalizerem i przełącznikiem mocy 50wat/100wat.
oprócz w/w equalizera - standardowo: presence, high, middle, bass, reverb, gain,master
2 wejścia high i low
z tyłu pętla efektów
3 wyjścia na kolumne:4,8,16ohm
lampy 4x ecc83, 4x el34"
"Według Pana Labogi to kopia Marshall JCM800 z dodatkowym 5-cio pozycyjnym equalizerem i przełącznikiem mocy 50wat/100wat.
oprócz w/w equalizera - standardowo: presence, high, middle, bass, reverb, gain,master
2 wejścia high i low
z tyłu pętla efektów
3 wyjścia na kolumne:4,8,16ohm
lampy 4x ecc83, 4x el34"
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- schizwania
- 100...124 posty
apropos zrysowanego schematu to znalazłem coś takiego kiedyś na jakimś "amerykanskym" forum ...nie pamietam gdzie niestety...ale może komuś się przyda ....Thereminator pisze:Na schemat raczej nie ma co liczyć - Laboga nie udostępnia schematów. Pozostaje albo mieć nadzieję, że ktoś zrysował schemat z takiego wzmacniacza albo zrysować samodzielnie.
- Załączniki
-
- Laboga.zip
- (366.3 KiB) Pobrany 303 razy
-
- 125...249 postów
- Kontakt:
Marvel to było raczej pytanie retoryczne
.
A właściwie po co schemat? Co padło? Czego brakuje? To się da naprawić bez schematu. A jak trzeba będzie koniecznie a nie będzie pośpiechu to pożyczę od znajomego i zrysuję, ale najwcześniej na weekendzie majowym, o ile nie sprzedał.

A właściwie po co schemat? Co padło? Czego brakuje? To się da naprawić bez schematu. A jak trzeba będzie koniecznie a nie będzie pośpiechu to pożyczę od znajomego i zrysuję, ale najwcześniej na weekendzie majowym, o ile nie sprzedał.
Odesłałem kiedyś do naprawy starego "raduli", i naprawa trwała naprawde bardzo krótko i tanio, chyba że chcesz samemu pogrzebać -)