Czy takowa wtyczka posiada jakąś nazwę handlową, żeby można było ją jakoś znaleźć ? Szkoda mi przerabiać zasilacze (w jednym dokonałem lekkiej profanacji którą można cofnąć - rozebrałem zasilacz i wyprowadziłem na zewnątrz dwa przewody i typowe 'magnetofonowe' gniazdo zasilania), a chciałbym swobodnie zasilać w razie potrzeby 3 takie mierniki jednocześnie.
Ewentualnie może dysponuje ktoś fotografią, żebym w ogóle wiedział jak to wygląda i czego szukać na szaberplacykach ?
Wtyczka zasilacza V40.28 (V640)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Furman Zenobiusz
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
- george6
- 1250...1874 posty
Re: Wtyczka zasilacza V40.28 (V640)
Wtyczka wygląda tak...ale wątpię żeby dostępna była w sprzedaży...
spróbuj "obrobić" wtyczkę w zwykłym sznurze zasilającym...albo w zasilaczach zmień gniazdo na typowe ...
spróbuj "obrobić" wtyczkę w zwykłym sznurze zasilającym...albo w zasilaczach zmień gniazdo na typowe ...
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
- Furman Zenobiusz
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Ociosana typowa wtyczka słabo pasuje, ze względu na swoją całkowitą długość. Spróbuję rozbroić jedną całkiem i zrobić pasujący odlew z żywicy.
Ciekawe, że ludzie zawsze wyrzucają te mierniki bez przewodów
Ciekawe, że ludzie zawsze wyrzucają te mierniki bez przewodów

- Michał_B
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
A tam zawsze.
Przez moje łapki przewinęło się kilka V640 z oryginalnym kablem. Sam mam takowy w swojej V-ce.
Przez moje łapki przewinęło się kilka V640 z oryginalnym kablem. Sam mam takowy w swojej V-ce.
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
- Furman Zenobiusz
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
W moje dzisiaj wpadł 3-ci V640 i niedawno też PH-meter o takiej samej konstrukcji. A wtyczkę sieciową pierwszy raz widzę na oczy na zdjęciu wyżej, nie mówiąc już o tym, że sondę mam tylko jedną.
- Michał_B
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Sprawa wygląda tak:
Sam miernik jest środkiem trwałym. Sondy i okablowanie jest środkiem nietrwałym.
Jeśli politechnika/instytut pozbywa się sprzętu, to mierniki idą na giełdę. Kable do kartonu i na śmieci.
Inna sprawa, że kable te mogły się psuć, i dla tego jest ich teraz mało.
Sam miernik jest środkiem trwałym. Sondy i okablowanie jest środkiem nietrwałym.
Jeśli politechnika/instytut pozbywa się sprzętu, to mierniki idą na giełdę. Kable do kartonu i na śmieci.
Inna sprawa, że kable te mogły się psuć, i dla tego jest ich teraz mało.
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu