Beethoven - rozszerzenie zakresu UKF do 108 Mhz
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Matizz
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Re: Beethoven - reanimacja :-)
Cześć!
Ta skala z aukcji jest w fatalnym stanie, od góry lakier jest pomarszczony i zaczął odpadać.
Ale jeśli znajdzie się chętnych na 5 sztuk to mogę zrobić serię.
Pozdrawiam
Matizz
Ta skala z aukcji jest w fatalnym stanie, od góry lakier jest pomarszczony i zaczął odpadać.
Ale jeśli znajdzie się chętnych na 5 sztuk to mogę zrobić serię.
Pozdrawiam
Matizz
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
Jesli będe się pozbywał to niestety muszę odzyskać 250 zł.
- tetroda
- 625...1249 postów
.
Ostatnio zmieniony czw, 1 kwietnia 2010, 16:18 przez tetroda, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Czołg mi po oku pojedzie jak to radio pójdzie za 150zł...
Ja raczej nie będe sprzedawał,ale polecam zerknąć na historię allegro .Aukcja skończyła sie chyba w poniedziałek.Skala cała potrzaskana,brak gałki,stan wizualny nieciekawy,nr aukcji 958815886,cena wylicytowana 257zł .I tak się nie sprzedał bo nie osiągnął ceny minmalnej.Wczoraj poszedł z całą skalą,brak dwóch lamp,za 475zł.
Ja swojego kupiłem za 250 bez kosztów wysyłki,do tamtych trzeba doliczyć jeszcze 50 zł.
Ja swojego kupiłem za 250 bez kosztów wysyłki,do tamtych trzeba doliczyć jeszcze 50 zł.
- zagore1
- 2500...3124 posty
Beethoveny są w ceniesony9 pisze:Ja raczej nie będe sprzedawał,ale polecam zerknąć na historię allegro .Aukcja skończyła sie chyba w poniedziałek.Skala cała potrzaskana,brak gałki,stan wizualny nieciekawy,nr aukcji 958815886,cena wylicytowana 257zł .I tak się nie sprzedał bo nie osiągnął ceny minmalnej.Wczoraj poszedł z całą skalą,brak dwóch lamp,za 475zł.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=981932255
a swoją drogą ten kolega kupił już chyba z 10 Beethovenów

Wołyń 1943. Pamiętamy!
- Koleszek
- 125...249 postów
- Kontakt:
Wywożą Beethoveny do Niemiec... Całkiem dobre przebicie...
- zagore1
- 2500...3124 posty
No to teraz rozumiem po co ktoś kupuje prawie wszystkie Beethoveny jakie pojawią się na alegroKoleszek pisze:Wywożą Beethoveny do Niemiec... Całkiem dobre przebicie...

Wołyń 1943. Pamiętamy!
Wracają do kraju Matek i Ojców.Koleszek pisze:Wywożą Beethoveny do Niemiec... Całkiem dobre przebicie...
-
- 500...624 posty
witam, tez jestem posiadaczem Beethovena , jestem w trakcie reanimacji, czy mógłbym liczyć na pomoc ? konkretnie chodzi mi między innymi o wewnętrzna antenę UKF, przewód symetryczny starego typu, moja zachowała siw tylko fragmentarycznie, teraz chciałbym ja odbudować , może mógłbym liczyć na zdjęcia jak jest rozmieszczona , jej wymiary , szczególnie u góry przy rozgałęzieniu . Posiada ona jakieś kondensator? pytam, gdyż w innych np.Graetz jest zamontowany . Byłbym wdzięczny za pomoc, nie mam dostępu do innego modelu, a a na dostępnych zdjęciach nie widać tego.
- zagore1
- 2500...3124 posty
Nie ma kondensatora jest tylko kilka zwojów miedzianego drutu.jarecki_1966 pisze:witam, tez jestem posiadaczem Beethovena , jestem w trakcie reanimacji, czy mógłbym liczyć na pomoc ? konkretnie chodzi mi między innymi o wewnętrzna antenę UKF, przewód symetryczny starego typu, moja zachowała siw tylko fragmentarycznie, teraz chciałbym ja odbudować , może mógłbym liczyć na zdjęcia jak jest rozmieszczona , jej wymiary , szczególnie u góry przy rozgałęzieniu . Posiada ona jakieś kondensator? pytam, gdyż w innych np.Graetz jest zamontowany . Byłbym wdzięczny za pomoc, nie mam dostępu do innego modelu, a a na dostępnych zdjęciach nie widać tego.
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 500...624 posty
a można by zdjęcia , rysunek jak to wszystko jest rozmieszczone , u mnie został tylko kawałek i na górze ucięty, nie bardzo wiem jak to powinno wyglądać a chciałbym aby było jak fabrycznie
- zagore1
- 2500...3124 posty
Tak wygląda ta antena:jarecki_1966 pisze:a można by zdjęcia , rysunek jak to wszystko jest rozmieszczone , u mnie został tylko kawałek i na górze ucięty, nie bardzo wiem jak to powinno wyglądać a chciałbym aby było jak fabrycznie

Uploaded with ImageShack.us
Mam jeszcze pytanie do kolegów

Mój Beethovem gra, ale cicho

Dzisiaj po ciężkich bojach udało mi się podłączyć do niego mp3 (mam założone nieoryginalne gniazdo) i tak samo gra cicho

Czyli problem tkwi we wzm. m.cz. Lampy EL84 wymieniłem na nowe, ale nic się nie zmieniło

Gdzie mam ewentualnie szukać przyczyny - co pomierzyć

Wołyń 1943. Pamiętamy!
- AZ12
- 3125...6249 postów
Trzeba sprawdzić elementy w wzmacniaczu małej częstotliwości.
Czy napięcia na elektrodach lamp w tej części odbiornika są poprawne?
Ratujmy stare tranzystory!
- zagore1
- 2500...3124 posty
Pomierzę wieczorem!AZ12 pisze:Trzeba sprawdzić elementy w wzmacniaczu małej częstotliwości.
Wołyń 1943. Pamiętamy!