Marcin K. pisze:Mam zamiar dołożyć ZTA201 do tego sprzęta, chyba nie będzie to barbarzyństwo? ZTA mam sporo więc szkoda nie wsadzać

Łeee, taki krzemowo - germanowo - lampowy
kundel...

Ale i tak kablówka nadaje na ogół między zakresami II i III VHF. Cóż, skoro szkoda Ci oryginalnych wkładek, nawet tych już zupełnie bezużytecznych na I i II zakres...
Wysokotonowego głośnika w Granicie nie mam i nie było bo nie ma po nim żadnego śladu, zero nowych lutów, nic...
A dziura w skrzynce jest? Czy tylko jest kratka dostosowana do takiego głośnika?
Nawet w instrukcji obsługi jest napisane jak byk, że w OTV Granit zamontowany jest jeden głośnik szerokopasmowy.
Marny jest pożytek z głośnika szerokopasmowego (i wysokotonowego również) o ile nie jest usytuowany na przedniej ściance.
Ten napis jest zrobiony pieczątką, informacja jakoby w tym OTV były dwa głośniki jest przekreślona a nad nią widnieje pieczątka właśnie z napisem jaki podałem.
A więc jednak coś na rzeczy jest
Nie widzę sensu w dalszej dywagacji na temat głośników w telewizorze bo się cholernie audiofylsko zrobiło

Na zgodę mogę nadmienić że aktualnie dysponuję nadmiarową sztuką takiego głośnika, więc jakbyś kiedyś chciał sprawdzić jak wpłynąłby on na jakość dżwięku...
Pozdrawiam
Tomek Janiszewski