"Triodowy" dwukanałowy wzmacniacz gitarowy 18W - sonda
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: "Triodowy" dwukanałowy wzmacniacz gitarowy 18W - sonda
Wygląda zaje....ie. Można liczyć na jakieś próbki w najbliższym czasie ? Co do tego biasu to wydaje mi się że na upartego to upchałbyś jeszcze jeden potek do jego regulacji na tylnym panelu. W ostateczności można jeszcze w spodzie obudowy zrobić mały otwór na śrubokręt nad montażówka i zatkać go jakąś zaślepką.
Może i zaje....e wygląda, co nie zmienia faktu, że brak jest tylnej scianki i narożników
Wybacz Marvel nie mogłem się powstrzymać

Wybacz Marvel nie mogłem się powstrzymać

- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Tylnej ścianki nie ma pewnie temu aby pogazać to bogate wnętrze
Braku narożników nie potrafie wyjaśnić... czyżby brakło na stanie ? 

- Thereminator
- 6250...9374 posty
Marvel nigdzie nie napisał, że wzmak jest ukończony w 100% 

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
No ja się tylko droczę... wszystko z zazdrości...
Zwykłego potencjometru na tylnym panelu nie chciałem dawać, bo każdy by zaraz chciał nim kręcić... Otworu w chassis też nie mogem zrobić, bo jest tam transformator. Gdybym miał potencjometr montowany na panelu ale nie z ośką, tylko na śrubokręt, to bym go zamontował. Są też patenty z montowaniem leżącego potencjometru montażowego na małej płytce przykręcanej do tylnego panelu z otworem, ale za dużo rzeźby z takim rozwiązaniem trochę...Ghost_CO pisze:Można liczyć na jakieś próbki w najbliższym czasie? Co do tego biasu to wydaje mi się że na upartego to upchałbyś jeszcze jeden potek do jego regulacji na tylnym panelu. W ostateczności można jeszcze w spodzie obudowy zrobić mały otwór na śrubokręt nad montażówka i zatkać go jakąś zaślepką.
Próbki może nawet dzisiaj będą.
Tylnego panelu nie będzie. Będą podpisy z wytłaczanej taśmy samoprzylepnej. Narożników też chyba nie będzie. Bo jest pewna drobna skucha... Otóż kiedy kupowałem dociętą sklejkę u stolarza, to poprosiłem o sfrezowanie krawędzi przy okazji. Oczywiście promień frezu okazał się za duży do standardowych narożników. Pionowe krawędzie już sam frezowałem mniejszym frezem po zmontowaniu obudowy i tym sposobem nie bardzo mam jakie narożniki założyć... Chyba, że założę skórzane jak w Mesie.

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
Chodziło mi o dziurę w obudowie drewnianej a nie w chassis ale to tez niezle opcja jest. A co do tej ośki w potencjometrze to zawsze można ją upitolić na zero i wyszlifować szczelinę na śrubokręt. Mój znajomy kiedyś tak zrobił i było git 

Jak znajdujesz na to czas...... Pięknie
NOBODY expects the Spanish Inquisition!
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
Wreszcie udało mi się nagrać próbki. Niestety, ZOOM H2 nie daje rady, kiedy jest na prawdę głośno... Musiałem odsunąć na 1,5m od kolumny i już to niestety słychać...
Gitarki to Les Paul i Strat. Kolumna Marshall 4x12 Vinage 30.
http://marvelamps.com/?page_id=157
Gitarki to Les Paul i Strat. Kolumna Marshall 4x12 Vinage 30.
http://marvelamps.com/?page_id=157
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com