nikt w żadnym stopniu nie utrudnia korzystania ze snajperów - ani na allegro, ani na ebayu.Krzysiek16 pisze:A ja się cieszę za każdym razem, kiedy ktoś utrudnia korzystanie ze snajperów. To jest nieuczciwa praktyka i powinna być zakazana na Allegro.
korzyści są w każdym aspekcie - nie musisz siedzieć o wyznaczonej porze przed komputerem (możesz w tym czasie jechać do roboty, czy wyjść na spacer z rodziną), a dodatkowo wylicytowane kwoty są dużo niższe.
czy licytowanie 2s przed końcem (zsynchronizować 1min wcześniej zegarek Windows przez internet nie jest żadnym problem - trzeba tylko siedzieć w tym czasie przed komputerem) uważasz za nieuczciwa praktykę ? co decyduje w twoim przekonaniu o nieuczciwości ?
w dalszym ciągu w karcie użytkownika będzie po komentarzach można zobaczyć co i za ile kupiłeś, wiec co to za zabezpieczenie...traxman pisze:Zgadzam się z ukrywaniem, kogo obchodzi co ja sobie i za ile mam zamiar kupić - wreszcie normalnie jak na ebay'u.
sztuczne podbijanie cen (w naszej dziedzinie szczególnie bolesne) jest za to praktycznie nie do wykrycia...
przykład:
Kowalski daje 100zl (wyświetla się 10zl)
przypadek 1. Malinowski (przyjaciel sprzedawcy) daje 30zl -> mało, daje 50zl -> mało, daje 80zl ok podbite
przypadek 2. Malinowski (przyjaciel sprzedawcy) daje 30zl -> ... -> mało, daje 102,5zl jest 1. -> odwołanie oferty -> Nowak (przyjaciel sprzedawcy) daje 90zl ok podbite
2 dodatkowe konta (nie da się sprawdzić czy z tego samego miasta/tej samej osoby) i mamy 90zl w kieszenie więcej!