A masz możliwość zdobycia 6P27S że o nie pytasz?tomas5000 pisze:Co do zamienników lamp to bardziej chodziło mi o 6l6 i ecc83 a ruski zamiennik EL-34 to 6p27s choć tak na 100% pewny nie jestem ???.
Soldano SLO 100 PCB próba
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Re: Soldano SLO 100 PCB próba
-
- 250...374 postów
- Kontakt:
Witam. Dla porównania załączam kilka producentów lamp EL34.O lewej Svietlana,Sovtek,2xTesla ,chyba Mullard brytyjska ,General Electric USA oraz najbardziej zbiżona do EL34,słowacka KT77 lecz siatka trzecia jest podpięta do katody.tomas5000 pisze:Witam Łukasz na dzień dzisiejszy dziękuję za płytki bo mam porobione i są ok ,jak w układzie wszystko gra i nic ci się nie dzieje to ten kond 4700uf niech sobie siedzi???.Co do zamienników lamp to bardziej chodziło mi o 6l6 i ecc83 a ruski zamiennik EL-34 to 6p27s choć tak na 100% pewny nie jestem ???.Zamiennikiem dokładnym EL-34 jest na pewno lampa 6CA7 tylko nie wiem jakiej jest produkcji chyba Amerykańska ale nie jestem aż tak obeznany w typach lamp i mogę się mylić.
Cześć i jak tam Łukasz zrobiłeś te płytki ????,jak wyszedłeś cenowo co nowego w budowie slo clone .Ja skończyłem swój preamp i zasilacz tylko tych ldr nie mam ale się kupi i spróbujemy to złożyć do kupy i może uruchomić za jakiś czas bo nie mam tylko jeszcze trafa zasilającego ale je zamówię.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Płytki zrobione, lecz zawsze o czymś pomyślę dopiero po czasie (jak to Polak), tuszu mi szkoda było na cały opis, czy co - nie wiem. Za trzy płytki zapłaciłem łącznie 115.20 + koszty wysyłki.
- Załączniki
-
- SLO-100 Preamp 3.pdf
- (63.55 KiB) Pobrany 551 razy
No witam i postęp widać płytka fajna widać profesjonalne wykonanie tylko że cenowo wyszło tyle jak byś te oryginalne ze stanów zamówił ??????? .Trochę dużo ale coś za coś a jak zasilacz czy pł zasilacza tak samo wygląda jak złożysz to w całość będzie jak z fabryki powodzenia .
Jasne. Jeśli 115 zł za trzy płytki to jest to samo, co 90 zł za jedną ze Stanów, to faktycznie...tomas5000 pisze:tylko że cenowo wyszło tyle jak byś te oryginalne ze stanów zamówił ???????
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Jakby te płytki były dwustronne i z metalizowanymi przelotkami jak ze sloclone, to ta różnica byłaby sporo mniejsza... W każdym razie ładnie wyszły.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Wcale nie wyszło drogo, 50PLN za dzień dobry, 3xpłytka wielkości kortu tenisowego..... raczej nawet tanio.
Co innego to czy przy 3szt warto zlecać do zakładu.
Co innego to czy przy 3szt warto zlecać do zakładu.
Zgadza się, ale nie są. Zresztą wystarczy popatrzeć na płytki traxmana do miernika (dwustronne z metalizacją). Przy 30 sztukach cena wyszła identyczna, jak za komplet do SLO ciągnięty ze Stanów, wliczając przesyłkę.Thereminator pisze:Jakby te płytki były dwustronne i z metalizowanymi przelotkami jak ze sloclone, to ta różnica byłaby sporo mniejsza...
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Byłoby więcej osób - byłoby taniej, ale może mało kto robi Slo-100. Czy to się opłacało, szczerze, to liczyłem że parę osób się podłączy, ale wyszło jak wyszło, a że mi płytki termotrasnferem nie wychodzą dobrze, a jak coś robię to staram się żeby miało ręce i nogi i jakiś wygląd do tego i że trochę wariat jestem, to czasami nie patrzę(za bardzo) na kasę, to zleciłem. Wydaję mi się że jakbym robił drugi raz zamówienie, to byłoby taniej, bo jak człowiek z Merkara tłumaczył, cytat:"Koszt uruchomienia produkcji, to koszt wykonania całej potrzebnej dokumentacji kliszowej i sit opisowych. Przy wznowieniu produkcji z istniejącej dokumentacji koszt ten odpada (mowa o 30zł).
Mi też tak ściemniali (w innej firmie). A potem jak chciałem wznowić produkcję, to cena była identyczna jak za pierwszym razem.
Chociaż może to i lepiej, bo zawsze jakieś zmiany można wprowadzić.

Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
- lukasz_t
- 625...1249 postów
W każdym bądź razie na jakiś czas wystarczy, a jak by się nazbierało, trochę osób, można byłoby zlecić raz jeszcze.
Cześć Łukasz płytki fajne ja teraz z kasą słabo stoję dla tego ci napisałem że trochę drogo ale to tylko tyczyło się do mnie.Poprzednia płytka wcale nie była żle wykonana na forum slo clone goście robią na takich i wszystko działa jak trzeba???. To że chcesz robić porządnie i profesjonalnie to tylko na plus no i jeszcze jak kasa na to pozwoli to jak najbardziej jestem za.A jak reszta konstrukcji u mnie trafa zasilającego brak powód prosty kasa przerabiam jeszcze tę kopie JMP na hiwatta i ona też mi pożera kaskę czekam na szasis brat ma mi zrobić bo te po jmp jest za wąskie preamp i koniec mocy nie wchodzą i miejsca ogólnie mało .
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Jak coś zrobisz - to się pochwal.
- METALOWIEC
- 375...499 postów
Mam do Ciebie prośbę: pisz jak człowiek i stosuj się do zasad interpunkcji, bo Twoje wypowiedzi trzeba przeczytać co najmniej dwa razy, żeby je zrozumieć. Z góry dzięki.tomas5000 pisze:Cześć Łukasz płytki fajne ja teraz z kasą słabo stoję dla tego ci napisałem że trochę drogo ale to tylko tyczyło się do mnie.Poprzednia płytka wcale nie była żle wykonana na forum slo clone goście robią na takich i wszystko działa jak trzeba???. To że chcesz robić porządnie i profesjonalnie to tylko na plus no i jeszcze jak kasa na to pozwoli to jak najbardziej jestem za.A jak reszta konstrukcji u mnie trafa zasilającego brak powód prosty kasa przerabiam jeszcze tę kopie JMP na hiwatta i ona też mi pożera kaskę czekam na szasis brat ma mi zrobić bo te po jmp jest za wąskie preamp i koniec mocy nie wchodzą i miejsca ogólnie mało .
Pozdrawiam, Jarek