lata zbieractwa-łażenie po śmietnikach ( ), piwnicach, szperania w szafach starych babć, cioć i krewnych królika. Nieco też zakupionych lub wymienionych z kimś za coś innego.
Alek pisze:lata zbieractwa-łażenie po śmietnikach ( ), piwnicach, szperania w szafach starych babć, cioć i krewnych królika. Nieco też zakupionych lub wymienionych z kimś za coś innego.
Kiedyś to można było skarby znaleźć na strychach itp. Teraz już wszystko posprzątane. Mnie w wyniku lat zbieractwa uzbierało się coś koło 2000 (liczyłem z grubsza). Większość to były lampy typu ECH21, EBL21, EF22, rosyjskie 6П6C, 6П3C itp i telewizyjne. 75% tego wszystkiego pozbyłem się drogą wymiany. Teraz zostało kilkaset i więcej mi nie potrzeba (nie dotyczy E80CC, ECC40, E182CC, 6П45C, 6H13C i starych bocznostykowych i nóżkowych)
Heh mam całe siedem lamp ( w tym jedna pęknięta). Póki co stojš na półce i ładnie wyglšdajš. Ale w niedalekiej przyszłoci...
Niestety zamknęli mi lokalne wysypisko, ale rodzice zawsze mówili, że miecie jakie zbieram więc licze na powiększenie kolekcji
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
Jak na razie to u mnie na półce leży 10 lamp...są to:PL504,PY86,PCL806,PCL86,EMM801, EMM803,EBF89,ECL86,EQ80,ECH81 Niedługo jade do wujka elektronika który ma dla mnie już przygotowane w zanadrzu lampy m.in EM4, AZ1, UY1N, i kilkanaście innych lamp...wiem że lampy które mam nie sa bardzo wartosciowe jednak nawet ładnie się na półce prezentują...czekają na swoją kolej.. kiedyś może sie do czegoś mi mogą przydać więc je trzymam...wiadomo jeść nie wołają więc niech sobie leżą spokojnie
A ja wole jak lampy na półce świecą i grają. Narazie to tylko dwie ale właśnie pracuję nad pięcioma
Luzem stoi tylko 6P45S bo jest duża i ładnie wygląda:)
Oj ja też nie mam zadużo. Może kilkanaście sztuk, które zostały z zabitych radii, kilka które czekają na miejsce w urządzeniach, które mam zamiar zbudować..