Dzisiejsze znalezisko googlowe: Mullard 2 stereo 2"a quality stereophonic amplifier for the home constructor" czyli kandydat do Klubu Nano na 2 x ECL82 i EZ80 w stylu retro, z regulacją barwy tonu i dedykowanymi kolumnami.
Dokument djvu spakowałem rar-em, bo z jakichś przyczyn forum nie chcialo przyjąć go gołego.
Koledzy, chcę Wam przypomnieć, że w wątku tym miały być prezentowane konstrukcje maksymalnie zminiaturyzowane, w których zastosowano popularną lampę PCL86 (na początku tego tematu zostały przedstawione wzmacniacze zamontowane w obudowach po twardych dyskach..).
Brencik
Przedstawiony przez Ciebie wzmacniacz trudno nazwać zminiaturyzowanym, natomiast zdjęcia w załącznikach, mimo dość kiepskiej jakości, są przeogromne (ponad 0,5 MB na zdjęcie to chyba "lekka" przesada..).
fugasi
Czy wzmacniacz o szerokości 19 cali można jeszcze uznać za konstrukcję "nano"?
0,5Mb to w dzisiejszych czasach raczej mało... ale coż faktycznie jakośc kiepska bo robione po ciemku telefonem.
Czy konstrukcja jest nano? Kwestia przyjęcia co musi być nano, czy sama płyta czy sama obudowa bo traf raczej nie zminiaturyzujemy.
Brencik: Na wstępie wątku jako "nano" określono rozmiary obudowy z HDD.
Zdjęcia bez utraty jakości można było skompresować do 20kB, oprócz tego to raczej wszyscy wiedza jak wyglądają elementy i jedno by wystarczyło. Ładować 3.5MB bez potrzeby? Po co ten szum informacyjny?
Fugasi: to miały być gotowe i nasze konstrukcje.
Ale zmuszony jest do czekania na otwarcie, a przewijanie takiej strony nie należy do przyjemności. Na ostatnich dwóch stronach nie w temacie wpakowałeś 25 zdjęć z 15MB się nazbiera.
Od zamieszczania zdjęć jest galeria, W wątkach tylko to co jest niezbędne.
Nie chodzi o Twój bezcenny czas, tylko o to, że miejsce na serwerze kosztuje prawdziwe, nie wirtualne, pieniądze. Płaciłbyś abonament miesięczny za możliwość wrzucania zdjęć na Triodę, to byś się zastanowił, zanim coś wrzucisz.
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Przeprowadzka i podupadłe zdrowie zrujnowały wszystkie założone terminy... Chciałem dokończyć ten wzmacniacz do końca roku ale nie wyszło. Ale żeby nie było, że się obijam, pokazuję stan prac. Obudowa jest gotowa do lakierowania. Będzie jeszcze ozdobna płytka czołowa. No i muszę dokończyć przetworniczkę (zostało uruchomienie).