Trioda Nadawcza Dużej Mocy T-60W/11 Unitra Lamina

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Winicjusz
10...14 postów
10...14 postów
Kontakt:

Trioda Nadawcza Dużej Mocy T-60W/11 Unitra Lamina

Post autor: Winicjusz »

Witam jestem nowym userem zakładam temat "Trioda Nadawcza Dużej Mocy T-60W/11 Unitra Lamina" ponieważ posiadam tę lampę w stanie fabrycznym zapakowanym z pełna dokumentacja chciałbym dowiedzieć się więcej na temat tej lampy i mniej więcej ile jest ona warta. Rok produkcji 1989.

Prosze o wyrozumiałość jestem mało obeznany w temacie, jest to wersja chłodzona wodą max 60kw

Jeśli temat się rozwinie dodam zdjęcia.

Przepraszam za wrzucenie na chwile do złego wątku pozdrawiam i proszę o opinie i informacje.
Zamiłowanie w technologi to jak nowe życie ; )
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: Trioda Nadawcza Dużej Mocy T-60W/11 Unitra Lamina

Post autor: tszczesn »

Winicjusz pisze:Witam jestem nowym userem zakładam temat "Trioda Nadawcza Dużej Mocy T-60W/11 Unitra Lamina" ponieważ posiadam tę lampę w stanie fabrycznym zapakowanym z pełna dokumentacja chciałbym dowiedzieć się więcej na temat tej lampy i mniej więcej ile jest ona warta. Rok produkcji 1989.

Prosze o wyrozumiałość jestem mało obeznany w temacie, jest to wersja chłodzona wodą max 60kw
To trioda nadawcza, teoretycznie warta może być dużo, ale może być poważny problem ze znalezieniem kupca. Potencjalni chętni raczej mogą chcieć taki sprzęt kupić z pewnego źródła (od producenta np.), a i dużo ich nie jest. Za to eksponat do kolekcji ładny :)
vgw
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: vgw »

A kolega lampe chce sprzedac czy zbudowac na niej nadajnik :D :?:
SP6VGW
Awatar użytkownika
Winicjusz
10...14 postów
10...14 postów
Kontakt:

trioda jest o tyle unikatowa że nigdy nie była używana i oryginalnie przechowana i nadal jest zapakowana. Myślę ze to bardzo rzadko spotykany zabytek w Polsce sie juz nie produkuje takich triod i nigdzie nie ma o nich informacji. Z papierów posiadam Instrukcje, Gwarancje, Specyfikacje(z rysunkiem schematycznym) z tego co wynika jest to trioda
Dane:
T-60W/11 60000w 30MHz

Napięcie żarzenia uż- 18v
Prąd żarzenia Iż-164a
Iż max 850a
Moc wydzielana w anodzie Pe max-60kw kwadrat
moc wydzielana w siatce 15kv f</= 10Mhz
12kv </= 30Mhz

Posiada chłodzenie wodne
Waga w granicach 40kg trioda jest bardzo pokaźna prawie sama czysta miedź ze spawami ze srebra.

Nie jestem obeznany w temacie, chciałem sprzedać triodę bo to duża rzecz i na pewno ma swoją wartość ale głównie pisze by dowiedzieć się na jej temat jakichś informacji

Jeśli będą chętni dodam zdjęcia(w internecie ich nie znalazłem chyba poprostu nikt tego nie posiada ...). ich produkcja na pewno była niewielka nr seryjny mojej lampy to 5xx
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Winicjusz pisze: Nie jestem obeznany w temacie, chciałem sprzedać triodę bo to duża rzecz i na pewno ma swoją wartość ale głównie pisze by dowiedzieć się na jej temat jakichś informacji

Jeśli będą chętni dodam zdjęcia(w internecie ich nie znalazłem chyba poprostu nikt tego nie posiada ...). ich produkcja na pewno była niewielka nr seryjny mojej lampy to 5xx
Ze sprzedażą możesz mieć problem, bo w dzisiejszych czasach ma ona praktycznie wartość złomu miedzi. Chyba, że trafisz na kogoś któremu jest rzeczywiście potrzebna (np. do starego pieca indukcyjnego), to jest w stanie dać więcej, ale prawdopodobieństwo znalezienia takiej osoby nie jest duże. Za to w celach kolekcjmonerskich jest to dość duży i dość kłopotliwy element, za to niespecjalnie ładny :)
Awatar użytkownika
Winicjusz
10...14 postów
10...14 postów
Kontakt:

zamieszcze zdjęcia by obalić to nie za ładny : ) jutro wstawie zdjęcia, moim zdaniem prezentuje sie bardzo okazale i ładnie. więc cieżko mi bedzie sprzedac. jaka możliwa jest cena kolekcjonerska?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Winicjusz pisze:zamieszcze zdjęcia by obalić to nie za ładny : ) jutro wstawie zdjęcia, moim zdaniem prezentuje sie bardzo okazale i ładnie. więc cieżko mi bedzie sprzedac. jaka możliwa jest cena kolekcjonerska?
Wystaw na Allegro, to zobaczysz. Nie mam pojęcia.
Kwazor
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Kwazor »

Off top mode ON :
Nie wiem dlaczego ale w polakach jest głupia mentalność ze jesli ma cos unikatowego to od razu chce to spieniężyć.
Ile naszych pomysłów które dały by np. prace zostało sprzedanych na zachód..Przykre to jest
Off top mode OFF
mona
1 post
1 post

Post autor: mona »

Witam jestem zainteresowana ta lampą . W celu szczegółowych informacji proszę o kontakt lub podanie nr tel. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Winicjusz
10...14 postów
10...14 postów
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MUSTAFA
1 post
1 post

Post autor: MUSTAFA »

Witam! Proszę podaj nr telefonu porozmawiamy o lampie jestem zainteresowany zakupem. Pozdrawiam Paweł 784930794
_idu

Post autor: _idu »

Kwazor pisze:Off top mode ON :
Nie wiem dlaczego ale w polakach jest głupia mentalność ze jesli ma cos unikatowego to od razu chce to spieniężyć.
Ile naszych pomysłów które dały by np. prace zostało sprzedanych na zachód..Przykre to jest
Off top mode OFF
Jestem zmuszony przeglądać oferty pracy - układacz towaru lub kasjer w hipermarkecie, domokrążca - atrakcyjne i wysokie zarobki 1200 PLN brutto. Pustostany w centrum ludzie wywalani na bruk - nowych najemców brak.
15 piętrowy nowy apartamentowiec, półtora roku od ukończenia budowy, udało sie developerowi aż dwa mieszkania sprzedać. Ceny, czynsze w górę dochody w dół. Masz odpowiedź na swoje pytanie. Polska jest jak nadmuchana bańka - może być "ciekawiej" niż w Grecji.
ODPOWIEDZ