tomas5000 pisze:prawie 100zł za płytki to chyba sporo sam nie wiem?? fakt że wykonane zawodowo,ciekawe czy są identyczne jak te ze slo forum ???
To
SĄ płytki ze SLOClone forum. Tylko PDF jest udostępniony dla starszej wersji a płytki sa w wersji 1.8.
Co do ceny, to są to koszty produkcji. Oryginalne SLO się rzadko pojawia na ebay-u, a jak się pojawi, to kosztuje 5kUSD, czyli 14.000 zł. 100 zł za płytki to chyba nie jest wygórowana cena?
lukasz_t pisze:"Cena płytki - ok. 28.40PLN + 30.00PLNkoszt uruchomienia produkcji. Na podstawie przesłanych plików możliwe jest wykonanie tylko druku jednostronnego bez soldermaski, z opisem montażowym ". Mam więc pytanie - co z tą soldermaską w Sprint Layout(jak "to" się robi)?
Merkar na swojej stronie ma ceny netto, więc może do tych 60zł też trzeba doliczyć 22% VAT? Za soldermaskę płaci się dodatkowo a płytki ze SLOClone są dwustronne, z metalizacją otworów i są dwie (tzn. z zasilaczem) za 100 zł z przesyłką z USA. Wg. mnie nie ma sensu wyważać otwartych drzwi i robić pojedyńczej płytki.
Czy wie ktoś co za rezystory są na płytce w załączniku?