"Triodowy" dwukanałowy wzmacniacz gitarowy 18W - sonda
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Re: "Triodowy" dwukanałowy wzmacniacz gitarowy 18W - sonda
Zawodowa robota. Jaki głośnik dasz do środka ?
pozdrawiam
Głośnik standardowy: Vintage30 (chociaż modyfikowany w G-Labie).
No i sprzęt już w nowym domu... Jak widać, wygryzł Marka III z case'a, a przełączanie dwóch kanałów, które robi się przełącznikiem SPST, jest realizowane kontrolerem z MIDI za 1kPLN.
No i sprzęt już w nowym domu... Jak widać, wygryzł Marka III z case'a, a przełączanie dwóch kanałów, które robi się przełącznikiem SPST, jest realizowane kontrolerem z MIDI za 1kPLN.

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Cacko ci wyszlo

Aleksander Niemand
-
- 375...499 postów
- Kontakt:
Wyszło świetnie. Wygląd dopracowany i wszystko pasuje.
p.s. Widzę BOSSa DS1 w pedalboardzie. Również go mam i w wersji fabrycznej raczej nie był często używany chociaż przyznam, że może to dotychczasowe (tranzystorowe) wzmacniacze były słabym ogniwem. Jak sprawuje się on z Twoimi konstrukcjami? Często jest używany? Mój dopiero po Keeley modzie mnie zadowolił i teraz nawet na sprzęcie niższych lotów da się coś ciekawego ukręcić.
p.s. Widzę BOSSa DS1 w pedalboardzie. Również go mam i w wersji fabrycznej raczej nie był często używany chociaż przyznam, że może to dotychczasowe (tranzystorowe) wzmacniacze były słabym ogniwem. Jak sprawuje się on z Twoimi konstrukcjami? Często jest używany? Mój dopiero po Keeley modzie mnie zadowolił i teraz nawet na sprzęcie niższych lotów da się coś ciekawego ukręcić.
Moje wzmacniacze bardzo ładnie współpracują z TubeScreamerem, więc z DS1 też powinny. Natomiast sprzęt na foto nie jest mój, tylko kolegi, dla którego robiłem to combo.
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
Ładny, gratualcje.
Będziesz dawał na tył panel z laminatu? Widzę tam już pierwsze oznaki braku farby podkładowej
Chassis jest z alu?
Temat przerabiałem wielokrotnie podczas malowania obudów do efektów. W końcu w budowlanym na stoisku dla żeglarzy znalazłem fajny dwuskładnikowy podkład do metali nieżelaznych, który nadtrawia i wżera się w powierzchnię. Od tamtej pory nie mam problemów z odpryskami.
Ciekawe na czym polegała ta modyfikacja V30...
Będziesz dawał na tył panel z laminatu? Widzę tam już pierwsze oznaki braku farby podkładowej

Temat przerabiałem wielokrotnie podczas malowania obudów do efektów. W końcu w budowlanym na stoisku dla żeglarzy znalazłem fajny dwuskładnikowy podkład do metali nieżelaznych, który nadtrawia i wżera się w powierzchnię. Od tamtej pory nie mam problemów z odpryskami.
Ciekawe na czym polegała ta modyfikacja V30...
-
- 375...499 postów
- Kontakt:
Tube Screamera również posiadam (własnej produkcji) ale te kostki są raczej zupełnie inne. DS1 to distortion a Tube Screamer to overdrive. Ten pierwszy jest na pewno mocniejszy (po modzie). Konstrukcyjnie, pomimo tego, że oba są przesterami różnią się znacznie.Marvel pisze:Moje wzmacniacze bardzo ładnie współpracują z TubeScreamerem, więc z DS1 też powinny. Natomiast sprzęt na foto nie jest mój, tylko kolegi, dla którego robiłem to combo.
No właśnie chassis ze stali. Do pomalowania kupiłem spray w Castoramie, jakiś super 3w1, bezpośrednio na rdzę i z podkładem. Oczywiście totalna ściema...PzP pisze:Widzę tam już pierwsze oznaki braku farby podkładowejChassis jest z alu?

Ma wklejony papierowy pierścień na membranie. Mam drugi taki w swojej paczce. Później zrobię foto. Modyfikacja podobno sprawdza się w combach 50W na jednym V30 (który ma 60W).PzP pisze:Ciekawe na czym polegała ta modyfikacja V30...
DS1 pomylił mi się z SD1. Chociaż granica między distortion a overdrive jest płynna.COB pisze:DS1 to distortion a Tube Screamer to overdrive.

Ostatnio zmieniony sob, 19 grudnia 2009, 10:14 przez Marvel, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Wiesz co Marvel, moglbys w koncu cos pochrzanic, bo tak to tylko ochy i achy pod Twoimi konstrukcjami
A tak na powaznie to gratuluje kolejnej udanej konstrukcji
Wyglada zawodowo!

A tak na powaznie to gratuluje kolejnej udanej konstrukcji

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
To, co chrzanię, tego nie pokazuję na forum.TooL46_2 pisze:Wiesz co Marvel, moglbys w koncu cos pochrzanic, bo tak to tylko ochy i achy pod Twoimi konstrukcjami![]()

Oczywiście bardzo dziękuję wszystkim za słowa uznania. Dodają mi motywacji do dalszych zmagań i kończenia rozgrzebanych projektów.

Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 375...499 postów
- Kontakt:
SD1 to rzeczywiście prawie to samo co TS. Granica jest płynna, ale jak się bezpośrednio porównuje to jednak czuć, że jest trochę inaczej a w tym przypadku słychać to doskonale, gdyż efekty mocno różnią się poziomem przesteru.Marvel pisze:DS1 pomylił mi się z SD1. Chociaż granica między distortion a overdrive jest płynna.COB pisze:DS1 to distortion a Tube Screamer to overdrive.
I pochrzanił.. Tylny panel godny co najwyżej painlusta... wstyd i brak profesjonalizmu...
Nie spodziewałem się tego po tobie Marvel... 

- Thereminator
- 6250...9374 posty
painlust
Hehe, jak zobaczyłem fotkę tylnego panelu, to od razu mi się skojarzyła z "LDM - bumerangiem"
Marvel
Jak zwykle profesjonalne wykonanie.

Marvel

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Co to daje?Marvel pisze:Ma wklejony papierowy pierścień na membranie.PzP pisze:Ciekawe na czym polegała ta modyfikacja V30...
_
-
- 250...374 postów
- Kontakt:
Moje gratulacje Marvel,combo wygląda super a próbki dżwiękowe rewelacyjne.