Cobra - kolejny Wąż
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Cobra - kolejny Wąż
Dziś zakończyłem ostatnie modyfikacje dźwiękowe Cobry - nowego członka wężowej rodziny.
W środku:
Soldano SLO z rozdzielonymi po pierwszej triodzie kanałami, oddzielne korektory (szczegóły w opisie Snake Re).
Zmiany:
Z uwagi na rozdzielenie kanałów inwerter wykorzystany jako mikser dzięki czemu można używać obu kanałów na raz a ich przełączanie jest cichutkie z uwagi na realizację załączeniem masy a nie przełączaniem toru sygnałowego.
Całe żarzenie zmiennym, dobrze pociągnięta skrętka nie sprawia żadnych kłopotów.
Jutro zaczyna się budowa domku dla nowego Węża.
W środku:
Soldano SLO z rozdzielonymi po pierwszej triodzie kanałami, oddzielne korektory (szczegóły w opisie Snake Re).
Zmiany:
Z uwagi na rozdzielenie kanałów inwerter wykorzystany jako mikser dzięki czemu można używać obu kanałów na raz a ich przełączanie jest cichutkie z uwagi na realizację załączeniem masy a nie przełączaniem toru sygnałowego.
Całe żarzenie zmiennym, dobrze pociągnięta skrętka nie sprawia żadnych kłopotów.
Jutro zaczyna się budowa domku dla nowego Węża.
Ostatnio zmieniony czw, 5 listopada 2009, 19:10 przez MaciekR, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Maciek
Maciek
Re: Cobra - kolejny Wąż
Zrobisz jakies panele z napisami czy zostanie taki golec?
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Bardzo ladna konstrukcja!!! Czysto w srodku!! Mam nadzieje, ze i mnie sie uda cos takiego uzyskac 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
I jak postepy? Chatka juz gotowa?
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Miało być po weekendzie jak już będzie oklejone ale OK.
Jutro oklejanie. Waham się co do koloru
"tradycyjny" dla "wężowej" manufaktury żółty

czerwony

czy pomarańczowy

Jutro oklejanie. Waham się co do koloru

"tradycyjny" dla "wężowej" manufaktury żółty

czerwony

czy pomarańczowy

pozdrawiam
Maciek
Maciek
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Weź żółty - pomarańczowy zostaw Orange'owi, a czerwony Sam-Wiesz-Komu
.

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Nooo... to jest jakieś wytłumaczenie;
akurat okazało się, że niedaleko mnie jest producent skaju i mam pełen wybór kolorów, sprzedaje na kawałki wedle życzenia, po cenie przy której można poprawiać oklejanie kilka razy na domek z uśmiechem na ustach...
zaczęło się z żółtym przez przypadek no i co tu teraz poradzić...
Wszystkie trzy kawałki mam przed sobą... tylko zaczynać...
akurat okazało się, że niedaleko mnie jest producent skaju i mam pełen wybór kolorów, sprzedaje na kawałki wedle życzenia, po cenie przy której można poprawiać oklejanie kilka razy na domek z uśmiechem na ustach...
zaczęło się z żółtym przez przypadek no i co tu teraz poradzić...

Wszystkie trzy kawałki mam przed sobą... tylko zaczynać...
pozdrawiam
Maciek
Maciek
A ja się właśnie zastanawiam nad czerwonym toleksem, czerwonym panelem przednim z białymi napisami, białymi gałkami chickenhead i białą bizą. Może to wyglądać ciekawie 
Ty Maćku będziesz miał czarny panel z białymi napisami i czarne gałki?

Ty Maćku będziesz miał czarny panel z białymi napisami i czarne gałki?
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
Panel będzie z aluminim polerowanego i trawionego, napuszczone na czarno napisy, gałki czarne, matowe.
Myślałem też o czarnym z żółtymi napisami jeżeli jednak okleję na żółto.
Po co ja brałem trzy kawałki....
byłby jeden nie byłoby dywagacji.. a tak
Myślałem też o czarnym z żółtymi napisami jeżeli jednak okleję na żółto.
Po co ja brałem trzy kawałki....

Ostatnio zmieniony czw, 12 listopada 2009, 23:38 przez MaciekR, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Maciek
Maciek
- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Dla jakiejs slicznej gitarzystki robisz? To juz wez jasno rozowy metallic i mocno czerwona bize.....Marvel pisze:A ja się właśnie zastanawiam nad czerwonym toleksem, czerwonym panelem przednim z białymi napisami, białymi gałkami chickenhead i białą bizą. Może to wyglądać ciekawie![]()

Aleksander Niemand
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Uważam, że nie ważny jest kolor, ale nazwa zobowiązuje i najlepiej jakby okleina posiadała fakturę skóry gada. Tylko, że takie ekoskóry nie są tanie, ale można to kupić.