Takie plug&play.
Pomyślałem, że skorzystam z waszych opinii i zapytam czego byście oczekiwali od takiego zestawu, gdybyście mieli ochotę składać taki wzmacniacz z torebki.
Chętnie poznam wszelkie uwagi

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
To chyba oczywisteMaciej Szczodrowski pisze:Żeby wszystko było na złączach AKR. Żadnych lutowanych przewodów, tylko wszystko grzecznie i estetycznie przykręcane lub wciskane.
Takie właśnie są plany. No prawie, bo przewidywałem 6P3S, żeby był bardziej przystępny cenowo. Do tego 6N9S do sterowania (kołyska) i 1/2 6N8S na stopień wstępny. Zastanawiam się tylko czy nieparzysta liczba lamp w stereofonicznym wzmacniaczu nie będzie drażnić...Maciej Szczodrowski pisze:A jeśli wzmacniacz miałby być na EL34 to oczekiwałbym aby pozostała obsada lamp też była na octalach.
Ciekawy pomysł. Jakoś nie jestem fanem oka we wzmacniaczu, więc bym o tym nie pomyślał.Maciej Szczodrowski pisze:Pewnie niezłym szałem byłby "gadget" dokupowany niezależnie typu wskaźnik wysterowania na "magicznym oku".
Najprawdopodobniej w komplecie będzie aluminiowe, albo i nierdzewne chassis.jethrotull pisze:Moim zdaniem bez chassis nie wypali. Ale Ty chyba masz dojścia do jakiejś laserowni?
Nie widzę różnicy między jedną płytką a dwiema. Natomiast jeśli jedna płytka z lampą dzieloną między kanały pozwoli na chociażby drobną oszczędność bez utraty jakości, to jest to gra warta świeczki. Cena jednak w handlu jest istotna...Piotr pisze:Czy lepsza by była jedna duża płytka stereo, czy dwie mono?
Maciej Szczodrowski pisze:Nierdzewkę trudno obrabiać, ale jakby było aluminiowe chasis to byłoby już prawie jak w raju![]()
1. Moduł zasilacza i wzmacniacza dla jednego kanału [każdy może wziąć tyle ile chce]
2. Referowane chasis dla wersji stereo [dla tych, którzy sami nie dadzą rady]
3. Komplet gniazdek, potków, przełączników itp. [zależy co kto lubi, to już wykończeniówka]
4. Moduł "magicznego oka" dla lubiących gadgety
5. Komplet transformatorów [marzeniem byłoby mieć wybór między TS'em dla stereo lub dwoma TS'ami dla monobloków]
Nic dodać nic ująć, też bym tak to widział;)Maciej Szczodrowski pisze:na Twoich planach i elementach EL84 PP i EL34 PP