Ma przełącznik do zmiany prędkości. Więc pewnie przepnę go tak, żeby w jednej pozycji dmuchał, a w drugiej był odłączony. Ale wentylatorek to najmniejszy problem.
Mam mu założyć nowy transformator sieciowy na 230V (nie wiem jeszcze, skąd go wezmę ) i mam przerobić pętlę efektów z szeregowej na równoległą...
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
A widzisz - jak bedziesz organizowal trafo do niego to pomysl tez o mnie
Nie ukrywam, ze chetnie sam bym zmienil
Rzeczywiscie wentylatorek bzyka troche ale w sumie ten wzmak brzmi jak sie go rozkreci tak powiedzmy na 80% a wtedy jego szumy wlasne sa znacznie glosniejsze niz wentylatorek wiec ciekawe co tak naprawde przeszkadza w nagrywaniu
Rozumiem, ze wersja 80 W na parze EL34 tak jak moj - fajne pudelko aczkolwiek brak regulacji srodka na czystym kanale troche doskwiera bo dolu i gory jest az za duzo a ze srodkiem to roznie. Moj gra na paczce 2*V30 i to otwartej. Na 4 glosnikach albo zamknietej paczce slychac by pewnie bylo tylko dol
2 rzeczy mi się podobają:
ustawienie lamp mocy oraz to że same lampy mocy nie są na pcb jak w większości mes
z trafem może być ten problem że hamerykanie mają (jak mi się wydaje) inne rozmiary kształtek i byćmoże trzeba by było wiercić czego pewnie nikt nie chce, może jakiś mercury magnetics ?
Wicker pisze:to już nie lepiej używać trafa 230/110 ?
Ale o co Ci chodzi? Zaproponowałeś Mercury Magnetics nie wiedząc ile kosztuje? Kolega używa teraz trafa 230/110, ale wolałby wymienić oryginalne na 230V. Co w tym dziwnego?
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Nie wiem. Muszę najpierw dokładnie pomierzyć napięcia w oryginale i dopiero będę szukał. Bo zamiennika podpisanego "direct replacement for Bogner Shiva" raczej nie ma...