Interes jest niedochodowy teoretycznie, w praktyce gmina dokłada 1000zł do JEDNEGO kontenera w sobotnie popołudnie,kontenerów stoi kilkanaście...podobno podstawą całej zabawy jest prikaz, że co wejdzie do kontenera to nie może wrócić jeszcze raz do obiegu.Tylko jak patrzę na lotne (z firmy ELEKTROEKO) kontrole , które nie są chyba społeczne (samochody,paliwo,lornetki,aparaty do zdjęć/kiedyś mnie pstryknięto...), to się zastanawiam, czy gmina nie płaci zbyt wiele.PiotrekJ pisze:cirrostrato pisze: W ogóle nie rozumiem jednego. Skoro to tak strasznie niedochodowy interes, dlaczego nie organizują jakichś wysprzedaży?
Elektrośmieci
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 6250...9374 posty
Re: Elektrośmieci
-
- 625...1249 postów
A, to są te zbiórki kontenerowe... U mnie w Sosnowcu tego nie ma, praktycznie jest tylko Remondis z ich bazą, gdzie to zbierają.
U nas akurat wyglada to tak, że stoją kontenery w różnych częściach miasta według ustalonego harmonogramu, podanego do publicznej wiadomości na stronie miasta. Nie zauważyłem żadnej kontroli, a na samej bazie atmosfera całkiem miła, w tej chwili wjeżdżam i witam się jak ze starymi znajomymi. Jak coś jest ciekawego, to odłożą, a ja się rewanżuję czteropakiem. Czyli normalnie, po ludzku. A kiedy czytam opowieści niektórych Kolegów o różnych "kierownikach" oszołomach, co to potrafią rozwalić radio na oczach zainteresowanego i wrednie zaśmiać się prosto w twarz, to aż za głowę się łapię... Oj, niektórym ta "władza" uderza do głowy... po naszymu to sie godo tak - jak sie g...no legnie na hercówa i sie myśli, że je kołocz 

"Sukces polega na przechodzeniu od porażki do porażki bez utraty entuzjazmu." (Winston Churchill)
-
- 6250...9374 posty
Przed momentem odebrałem osobiście lampowy TV (,,prawie nówka") od gościa z południa Polski,pracuje w jakiejś utylizatorni i do Warszawy (niedaleko mnie) co kilka tygodni przywozi góry złomowanego sprzętu raczej nie TV,dawno już nie widziałem takich stosów wież,magnetofonów,radyjek unitry (na oko lata 80-90 nielampowe).Sprzęt jest uruchamiany tu na miejscu, o ceny nie pytałem bo ja tylko TV. Teraz wiem skąd na Wolumenie tyle tego badziewia...
-
- 6250...9374 posty
Neptun 221A ...dla kineskopu.
Mam Syrenkę 104 do sprzedania, Bostonka też by się znalazła, dużo pracy przy odremontowaniu.marcin_oizo pisze:A Syrenkę masz jeszcze? Bo bym odkupił
dcba4323@o2.pl
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Nakab napisz gdzie mieszkasz, obecnie moja żona chyba by się nie zgodziła choć szukamy jakiegoś autka do jazdy do pracy (5km) ale Syrenką... Trochę szkoda 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
U mnie na osiedlu trwa od tygodnia tak zwana "wystawka". Po trzech dniach krążenia mogę się pochwalić kompletnym i ładnie zachowanym Turkusem z 1960 roku i trzema radiami: Symfonią (bez adaptera i z powierconymi dziurami na jakieś gniazda od frontu), Arię (z rozbitą skalą i plastikiem przednim) oraz Calypso zachowane bardzo ładnie (minus napisy) z górnym UKFem i okiem magicznym EM4.
Komar
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
I ja coś uratowałem. Sprzęt miał iść do śmietnika ale uświadomiłem panią że szkoda i ma mi jeszcze jakieś lampy donieść. Radyjka bliskie sobie chociaż z nazwy bo to Szarotka (2 zakresy) i Krokus... Szarotka bez zasilacza ale włożywszy ją do zasilacza mojej pierwszej Szarotki gra ale cicho. Krokus natomiast po wymianie elektrolitów w tych badziewnych plastikowych obudowach i jednego TG2 gra bardzo ładnie.
Takie sprzęty to nie są elektrośmieci tylko elektrośmieciami są elementy z jakich te sprzęty są zbudowane. Mam tutaj na myśli choćby kondensatory elektrolityczne o których wspomniałem. To największy szajs jaki produkowano, podobnie jak papierzaki (kartoflaki).
Takie sprzęty to nie są elektrośmieci tylko elektrośmieciami są elementy z jakich te sprzęty są zbudowane. Mam tutaj na myśli choćby kondensatory elektrolityczne o których wspomniałem. To największy szajs jaki produkowano, podobnie jak papierzaki (kartoflaki).
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
- george6
- 1250...1874 posty
Marcin...marcin_oizo pisze:I ja coś uratowałem. Sprzęt miał iść do śmietnika ale uświadomiłem panią że szkoda i ma mi jeszcze jakieś lampy donieść. Radyjka bliskie sobie chociaż z nazwy bo to Szarotka (2 zakresy) i Krokus... Szarotka bez zasilacza ale włożywszy ją do zasilacza mojej pierwszej Szarotki gra ale cicho. Krokus natomiast po wymianie elektrolitów w tych badziewnych plastikowych obudowach i jednego TG2 gra bardzo ładnie.
Czy masz może jakiś zapasowy komplet lamp do Szarotki???
Bo aktualnie dostałem taki rarytas , ale bez lamp .....
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
- Michał_B
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Szczęściarz..
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Problem w tym że i mnie brakuje kilku do Juhasageorge6 pisze:Marcin...
Czy masz może jakiś zapasowy komplet lamp do Szarotki???
Bo aktualnie dostałem taki rarytas , ale bez lamp .....

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
Aria to Boston z gramofonem. Ale chyba nie jest tak źle z jej dostępnością. Mam do dzisiaj Arię którą kupiłem kilka lat temu za 30 zł.
Komar
- zbieracz55
- 500...624 posty
komar pisze: Aria to Boston z gramofonem. Ale chyba nie jest tak źle z jej dostępnością. Mam do dzisiaj Arię którą kupiłem kilka lat temu za 30 zł.
Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem Arii na własne oczy, a przeszło przez moje ręce trochę radiów. Jeżeli wpadnie Ci w oko;) jakaś Aria do sprzedania to daj znać..

Kamil Jabłoński
https://web.facebook.com/wirtualnemuzeumrtv/
https://web.facebook.com/wirtualnemuzeumrtv/