Hej!!
Witam i z gory dziekuje za odpowiedzi!!
kiepura47-51 pisze:Ceny chyba o wiele tańsze niż u Ciebie ,nawet z przesylką.
Co racja to racja

Znalazlem na e-bay'u amerykanskim (a jak, na australijskim ciezko cos znalezc

)
raj z rosyjskimi lampami -- przy cenie 16USD za 8 x 6n2p-ev moge nawet zamowic 16 lampek z przesylka bedzie taniej, niz kupowac cokolwiek w AU. Lampy sa wysylane z Rosji. Zastanawiam sie nad kupnem 10 x 6p14p-ev -- boje sie tylko, ze pozniej bede mial problem z dobraniem pary... A miernika lamp nie mam... Gdzies mi sie przewinal watek o tym, jak ew. dobrac pare "domowym sposobem" -- musze poszukac

Traxman -- Dzieki za rady. Zapedzilem sie na e-bay japonski i lekkich oczoplasow dostalem

Musze popytac wsrod moich studentow -- moze ktorys jest z Japonii

to pomoze. 7189 znalazle tylko
tu -- cena 195$ za pare to rzeczywiscie niemalo

A co myslisz o tych NOSach o ktorych pisalem wyzej?

Marvel -- moja pamiec do nazw jest baaaardzo kiepska i lubi platac figle;) Gdzie mi sie po glowie paleta wypowiedz Vacuum Voodoo w ktoryms z watkow, gdzie pisal jakich lamp uzywa, ale za nic nie moge znalezc

Stad pewnie rzucilem tym EH

Patrzac na Wasze wypowiedzi to nie sadze jednak, by byly uzywane przez p. Aleksandra

Mysle, ze w moim przypadku stanie na tych rosyjskich.
Co do plytki

ja bardzo chetnie

Cos tam swojego nabazgralem bazujac na Twoim schemacie, ale jesli moge miec cos sprawdzonego, to b. chetnie! Spieszyc mi sie jakos b. nie spieszy, ale myslisz, ze dalbys rade tak mniej wiecej w pazdzierniku? Zona paczke bedzie wysylac

z roznymi klamotami to moglaby dorzucic

No i oczywiste pytanie -- ile taka przyjemnosc (pi*drzwi)

Aha, i jakiej wielkosci to PCB planujesz? Pytam, bo nie wiem jakie wielkie chassis robic, Myslalem o ~30x21x5(lub 7) cm -- jakiej wielkosci jest Twoje od Atoma More Black?
Dzieki za zainteresowanie!!
Pozdrawiam,
Tomek