Dzięki za rady odnośnie zasilacza. Taka wersja jest już dobra? Bo jak tak to jutro biorę się za płytkę
Mam jeszcze parę problemów...
1.Czy moglibyście mi pomóc dobrać napięcia dla kondensatorów? Część już poprawiłem ale co do reszty to nie wiem. Napięcia dla C3,C4,C5,C6,C7 itp. dałem 400V ale to na pewno za dużo...
2. Mógłbym wszystkie nieoznaczone rezystory dać 0.6W?
Czy my ciągle mówimy o kondensatorach na płytce preampu? Bo 100uF są już przecież dość duże.
C2,C20 i C24 są u mnie jako "dodatkowe", a główne kondensatory filtrujące 220uF (C1,C3) są w zasilaczu...
/painlust zwiększyłem do 22uF. Tylko takie mi się zmieszczą.
Ponawiam swoją prośbę o pomoc
lucek pisze:1.Czy moglibyście mi pomóc dobrać napięcia dla kondensatorów? Część już poprawiłem ale co do reszty to nie wiem. Napięcia dla C3,C4,C5,C6,C7 itp. dałem 400V ale to na pewno za dużo...
2. Mógłbym wszystkie nieoznaczone rezystory dać 0.6W?
Ogólna zasada jest taka, że dla kondensatorów separujących przyjmuje się tyle, żeby wytrzymały pełne napięcie anodowe. Natomiast dla tych, które już są odseparowane daje się wytrzymałość większą od maksymalnej planowanej amplitudy sygnału w danym miejscu (np 100V).
Jak kolega zrealizuje zmianę kanałów ?, jeśli "potki" nie będą na płytce preampu zamocowane to ściągnoł bym tą ścieżkę masy po prawej stronie płytki na sam dół. Oczywiście zastosowałbym się do rady Marvel-a większe pady. W "strategicznych" miejscach zastosowałbym piny z podstawek precyzyjnych.