Schaberplatz 12.03.05

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Schaberplatz 12.03.05

Post autor: Vault_Dweller »

Dzisiaj ruch w interesach. Wreszcie pojawił się p. Romek, z którym zamieniłem się na lampy (wziąłem 6N2P-EW za 6N8S, niestety przelicznik 1:1, a nie jak chciałem 3szt. 6N2P-EW za 2szt. 6N8S ;) na szczęście "zagrabiłęm" facetowi jeszcze jedną 6N2P-EW bo się uskarżałem, że jedna była usyfiona), z Andrzejem (brener2) kupiliśmy 16szt. 6P3S (a to, czy się dobierze z tego sekstet do Peaveya MACE to już inna sprawa... ;)), u innych handlarzy nabyłem jeszcze to co się może przydać do konsolety mikserskiej- gniazda męskie XLR na panel (porządnie wyglądające wyluty, 2szt. po 1zł), EF86, dwa trafa Zatra C-4245-368-01 (może nadadzą się na wyjściowe do owej konsolety) i dwa potencjometry 2x100kA (to do jakiegoś wzmacniacza stereo z reg. barwy tonu w aktywnym Baxandallu, obwód już mam upatrzony, trafa głośnikowe- TG2,5-1-66 -są, lampy EL84 i ECC83 tak samo).
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Ja kupiłem 6П45C, E88CC, 6Ф5M (taka sympatyczna trioda z "gruszkową" bańką, cokołem oktalowym, elektrycznie bardzo podobna do połówki ECC83 :)) Ponadto w drodze wymiany stałem sie posiadaczem transformatora głośnikowego od wzmacniacza 100BIS, dwóch sztuk 6C33C bez getteru na szkle i torby pełnej róznych lamp radiowo-telewizyjnych.
_idu

Post autor: _idu »

To już wiem dla kogo były przenzaczone te dwie 6S33S. Nie wiem tylko kogo widziałem kto zwracał uwagę czy zostały te dwie odłożone 6S33S .... Została się tylko jedna taka ( z tej samej partii). Niestety jako jedną tego typu musiałem odłożyć i zadowolić się innymi z tradycyjnym getterem.

Zkupiłe dla znajomych 4 sztuki 6N13S, 10 sztuk 6P3S, 8 sztuk 6N8S a dla siebie 4 sztuki 6S33S, 6 sztuk 6E1P, i 4 sztuki 6E3P. Były 6E5S ale używki ze słądami na luminoforze. Jedna była OK ale coś białego w niej latało. Zrezygnowałem z zkupu dwóch 6S41S. Było też mało 6P6S - choć te były ładne bo nie miały zdartego paska z czarnego lakierowania.

Pan Roman zapiwedział się po Wielkanocy. Ale w tym tygodniu zauważam sporą ilośc mocno zabrudzonych lamp, z pogiętymi wypowadzeniami a także używek. Chyba się zapasy kończą :(. Gośc chyba pochodzi z Ukrainy, bowiem do Łodzi pchał się przez Sandomierz, słyszałem jak złorzeczył że u nich nie ma śniegu a u nas w okolicach Sanodmierza nie daje rady przebrnąc przez zaspy.

Co ciekawe jego koleś sądzi że 6S33S kupują od nich ludziska dla dopałek CB .... Jak powiedziłę że do zwykłych wzmioacniaczy to był mocno zaskoczony.
OTLamp

STUDI pisze:To już wiem dla kogo były przenzaczone te dwie 6S33S. Nie wiem tylko kogo widziałem kto zwracał uwagę czy zostały te dwie odłożone 6S33S .... Została się tylko jedna taka ( z tej samej partii). Niestety jako jedną tego typu musiałem odłożyć i zadowolić się innymi z tradycyjnym getterem.
Tą też wziąłem. Mam zamiar z tej trójki dobrać parę:)

Pozdrawiam
_idu

No to jeden kanał wzmacniacza a co z drugim? Chyba że robisz stopień mocy dla subwoofera ;)
No bo nie posadzm Ciebie o końcówki SE.... A może się mylę. Wtedy to lepiej wiąść czwórkę wtedy masz drugi komplet na zapas.
Ostatnio zmieniony sob, 12 marca 2005, 13:46 przez _idu, łącznie zmieniany 1 raz.
OTLamp

STUDI pisze:No to jeden kanał wzmacniacza a co z drugim? Chyba że robisz stopień mocy dla subwoofera ;)
No bo nie posadzm Ciebie o końcówki SE.... A może się mylę. Wtedy to lepiej wiąść czwórkę wtdym masz drugi komplet na zapas.
Na pewno jeszcze będą, a po drugie mój kolega kupił dzisiaj cztery takie i powiedział, że w razie czego się dogadamy:P Ja jestem cierpliwy. Jak na razie mam się czym bawic. Mam jeszcze 8 sztuk, ale zwykłych.
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Uchylę rąbka tajemnicy i powiem, że OTLamp robi... OTLe, a tych diabełków nagromadził sobie większe ilości :). Chodziło po prostu o zdobycie 6S33S z takim getterem jak w np. 6D22S, czyli nie w formie napylenia na bańce, a "talerzyka" z substancją pochłaniającą. Chociaż po takiej lampie nie widać od razu czy straciła próżbię, to jednak getter nie przeszkadza w oglądaniu rozżarzonego włókna :D:D:D.
_idu

Przez tradycyjny getter na bańce i tak widać światło z katod.
OTLamp

STUDI pisze:Przez tradycyjny getter na bańce i tak widać światło z katod.
Widać czy nie widać, mniejsza z tym. Chciałem po prostu mieć inną 6C33C. Wygląda rewelacyjnie.

Pozdrawiam

P.S. SE na 6C33C? Czemu nie. Jak ktoś mi podaruje transformator głośnikowy, to SE sklecę :D .
Ostatnio zmieniony sob, 12 marca 2005, 14:00 przez OTLamp, łącznie zmieniany 1 raz.
_idu

No coż jak widzę to przyjście o 10:20 to juz jest nieco za póżno :(.....
Po Wielkanocy będę wcześniej może mi się wtedy uda ....
OTLamp

STUDI pisze:No coż jak widzę to przyjście o 10:20 to juz jest nieco za póżno :(.....
Po Wielkanocy będę wcześniej może mi się wtedy uda ....
Hehhehehe, dlatego właśnie od 3 lat przychodzę o 8:00 :D :D :D Kto wcześnie rano wstaje, temu....... Cholera, a w tygodniu na wykład na 8.15 jakoś wstać nie mogę :(
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

OTLamp pisze:Hehhehehe, dlatego właśnie od 3 lat przychodzę o 8:00 :D :D :D Kto wcześnie rano wstaje, temu.......
Kto rano wstaje, ten się gówno wyśpi! (i mu lutownica w łapie lata) - podpis jednego z użytkowników Elektrody (kogoś z "tych ważnych" co mieli po parę tysięcy postów- ale czyj to nie pamiętam).
_idu

Latać w ręku to może z zupełnie innej przyczyny ;).
kk84

Post autor: kk84 »

Witam.

Z przykrością zaznaczam, że dziś (wczoraj) nie było mnie na ŁKSie. Jak widze, więcej triodowiczów się pojawiło niż zwykle, a i Romek nawet był. Prosze prosze prosze ...... wygląda na to, że mam 2 tygodnie, by uzbierać odpowiedni kapitał i zawitać do Lithmanstad ponownie :D.

Vault, Studi ma racje, po czym innym "lata" :P.

Panowie, co jak co, ale za dwa tygodnie dobrze by było, ażeby było nas możliwie dużo na ŁSKie, nie tylko z tego względu, że może (70%) się pojawie ;), poprostu poznałbym pozostałych triodowiczów z oddziału "Łódź". Co Wy na to ? Przybędziecie ? ;)
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Pomożemy!
ODPOWIEDZ