dobry
jak w temacie, mam prośbę o określenie jaka może to być, (lub na pewno jaka nie jest) blacha jak na fotografiach;
właściwości tej blachy: jedno zgięcie do kątu około 60 stopni, potem drugie zgięcie tej blachy w przeciwną stronę i blacha jest pęknięta, grubość 0,35mm +-0,5mm;
materiał kruchy, subiektywnie w porównaniu z blachami z traf sieciowych mało waży, raczej pomalowany chyba farbą (tlenki takiej grubości nie mają);
przy ściśnięciu kilku blach następuję "klejenie się" tych blach do siebie i słabe "trzaski";
źródło blach: dlawik
pozdrawiam
jaka to jest blacha?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: jaka to jest blacha?
Raczej mała dokładność pomiaru.jerziszek pisze:grubość 0,35mm +-0,5mm

Niestety, z tego co napisałeś, nie wiele można (przynajmniej ja) powiedzieć. Najlepiej było by zdjąć pętlę histerezy i porównać z obrazkami z katalogów.
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Miało być +-0,05mmKaKa pisze:Raczej mała dokładność pomiaru.jerziszek pisze:grubość 0,35mm +-0,5mm![]()

Dzięki KaKa za zwrócenie uwagi

Masz rację, ale póki co nie mam jeszcze takich możliwości (czas), zobaczę w połowie października czy jeszcze będę studentem

Ale raczej nie będzie to blacha prądnicowa, lub permalojowa?
Obecnie moja wiedza w materiałach na rdzenie jest gorzej niż nikła, dlatego wybaczcie mi mój brak wiedzy.
pozdrawiam

-
- 3125...6249 postów
Bardziej z Twojego opisu niż z fotografii , wygląda to na zwykłą blachę krzemową .