Pytanie o trafo zasilające do mesy mark II

Transformatory głośnikowe, międzystopniowe, sieciowe.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Pytanie o trafo zasilające do mesy mark II

Post autor: Thereminator »

Zdejmuj czapkę Marvel, bo ja też wiem jak zabrzmi jego wzmacniacz :) nawet dwa brzmienia przyszły mi do głowy: pierwsze to zupełna cisza (bo nie działa), drugie to piski, sprzężenia, brumy, szumy, przydźwięki i wzbudzenia, bo czego innego można spodziewać się po konstrukcji highgain wykonanej przez zupełnego dyletanta.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: KaKa »

traxman pisze:A my wiemy jak zabrzmi orkiestra na Twoim pogrzebie, jak nie spokorniejesz. :evil:
"To ja, ten nie pokorny" :lol:
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
kudłata zmora
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: kudłata zmora »

pewnie i za trudne...ale już pomijając groźby, że umrzesz - to może pomogą layouty ze strony http://sloclone.yesterdaysrevolt.com/ - tylko trzeba się zarejestrować. Wydaje się , że chłopaki już tam wszystko rozpracowali. Nawet EQ. Swoją drogą to też forum poświęcone kopiom soldano - tylko tam jest slo, a tu atomic :D
bleeee...
Awatar użytkownika
lukasz_t
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: lukasz_t »

Skoro koledze się nie przyda to ja zapytam, bo tak po głowie mi chodzi z czasem zrobić tą Mese, czyli tak anodowe będzie 2x360, może być również 2x180 z podwajaczem napięcia wówczas da jakieś 450v/300Ma(pod obciążeniem) na wyjściu, w mesie wg schematu jest co prawda 480, ale kto ma trafo wyjściowe w simull-class. Żarzenie 6,3/5A no i to o co chciałem zapytać bias i na opto będzie ile 67v/80ma wystarczy ??

Proszę przeedytować ten post, w ten sposób, aby był jasny i klarowny w przekazie. Teraz naprawdę trudno zrozumieć o co tu chodzi. Jeśli reedycja nie nastąpi, post zostanie skasowany.
ODPOWIEDZ