Jak wysłać pieniądze

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Kawa T
500...624 posty
500...624 posty

Jak wysłać pieniądze

Post autor: Kawa T »

Witam. Może ktoś ma dobry pomysł jak wysłać do Czech pieniądze w liście. Jak zabezpieczyć aby nie było widać?
Pozdrawiam
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
Alek

Re: Jak wysłać pieniądze

Post autor: Alek »

Nie ma właściwie takiego sposobu. Lepiej po prostu nie żałować paru złotych i wysłać ten list jako POLECONY. Taki list nie może ot po prostu "wyparować".
traxman

Post autor: traxman »

Folia aluminiowa Jan Niezbędny do wyściełania koperty lub bezpieczniej PayPal.
Awatar użytkownika
efekt02
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: efekt02 »

można wysłać przekaz pocztowy za 13zl
przelać z paypay za 4zl
wpłacić z internetowego konta ING - 5zl
wpłacić z Inteligo - podobno 7zl
Ostatnio zmieniony czw, 18 czerwca 2009, 10:02 przez efekt02, łącznie zmieniany 1 raz.
_idu

Post autor: _idu »

Unikać monet. Są zawsze do wyczucia. Tylko banknoty ale najlepiej nowe ułożone i schowane pomiędzy kartki. Tak aby nie można było wyczuć banknotów.
Pozostaje kwestia prześwietlenia koperty laserem - folia aluminiowa niestety ma jedną wadę musi być gruba i niestety łatwo ja wyczuć w liście.

Pierwsza istotna zasada - nie kusić złodzieja. Tego na poczcie czy grzebiącego po skrzynkach pocztowych (jak Cyfra+ wymieniała karty to gówniarzom płacono 20 zeta od każdej wyjętej ze skrzynki pocztowej przesyłki listowej z nową kartą abonencką). Nowe kretyńskie skrzynki wręcz ułatwiają to złodziejom.

Co do PayPak - uwaga bo niedługo ta forma zapłaty zniknie. W zachodniej Europie sprzedawcy wręcz masowo rezygnują z usług PayPal.
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

STUDI pisze: Pozostaje kwestia prześwietlenia koperty laserem - folia aluminiowa niestety ma jedną wadę musi być gruba i niestety łatwo ja wyczuć w liście.
To ciekawe co napisaleś. Czy gdybym wsunął parę banknotów pomiędzy kartki kilkunastostronicowej broszury reklamowej, to można to prześwietlić jakimś laserem?
_
_idu

Post autor: _idu »

Tak. - Gruba kartka niexzadrukowanego papieru kredowego nie uniemożliwi zobaczenie nomnałów banknotu (psuje odczyt nadruk)... W ten sposób odczytywano zdrapki od pre-paidów....
Tak też szukaliśmy ostatnio na kartach RFID chipa i anteny zalaminowanej w środku.
Mały laser 10mW wystarczty by zajrzeć skutecznie do środka.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

STUDI pisze:Co do PayPak - uwaga bo niedługo ta forma zapłaty zniknie. W zachodniej Europie sprzedawcy wręcz masowo rezygnują z usług PayPal.
Nie zauważyłem, czemu niby tak się dzieje?
ODPOWIEDZ