Trochę sie obłowiłem. Kupiłem piękną, wczesną wersję lampy Ba firmy Siemens, potężny stabilizator jarzeniowy STV280/80, ECL11, EC360(szkoda, że tylko jedna ). Kupiłem też coś metalowego, siedmionóżkowego (nóżki rozmieszczone na wierzchołkach sześciokąta i w środku jeszcze jedna). Myślałem, że to jakaś amerykańska lampa wojskowa. Okazało się, że to zwykły przekaźnik, ale na pewno też się przyda.
Mnie nie było, nie ma i nie będzie Nie mam pieniędzy, a poza tym siedzę w domu i kombinuję ze swoim wzmacniaczem- składam go do kupy. Panel przedni i gałki są teraz jak z epoki! (zresztą gałki były kupowane u "rozbieracza"). Muszę porobić otwory w tylnym, pomocować wszystko (z przodu wszelkie reguladła i wyłączniki już są) i voila
P.S. Był pan Romek (od radzieckich lamp)? Bo jak był, to będzie za 2 tygodnie- a jak nie było, to może być i za tydzień
vec pisze:Witam,
niestety Romka nie było, ale pojawił się ktoś z kartonem lamp naprzeciw dużych stoisk komputerowych. Tam pewnie obłowił się OTLamp.
poz.
vec
Tak właśnie tam. Już drugi tydzień. Mam nadzieję, że w najbliższą sobotę też się obłowię .
P.S. Vec, czy Ty przypadkiem nie byłeś tym gościem w okularach, który szukał ECC82?
Aż mi sie ciśnienie podnosi jak czytam..jak np. ktoś zrobił extra zakupy (lampy) na jakieś giełdzie...ludzie cieszcie sie i doceniajcie to że mieszkacie w takich miejscach. Ja jestem z Rzeszowa, a to zapadła ściana wschodnia..jest tu niby giałda ale jedyna co można tu dostać to albo jakieś kradzione radyjko do autka albo poprostu w łeb. Cieszcie sie, ze macie dostęp do takich giełd...ja wszytsko zawsze musze w necie zamawiac...;(
Tak servis RTV...za wszystko co mogli by mi zaoferować zażyczyli by sobie take astronomiczne sumy, ze za szkoda mówić. Jedynym pewniejszym zaopatrzeniem jest allegro lub inne sklepy internetowe. Choć muszę przyznać, że jest na allegro kilku naprawde porządnych i uczciwych ludzi od których da sie kupić coś dobrego i do tego tanio, a to chyba najważniejsze.