Schaberplatz 12.02.2005

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

OTLamp

Schaberplatz 12.02.2005

Post autor: OTLamp »

Trochę sie obłowiłem. Kupiłem piękną, wczesną wersję lampy Ba firmy Siemens, potężny stabilizator jarzeniowy STV280/80, ECL11, EC360(szkoda, że tylko jedna :( ). Kupiłem też coś metalowego, siedmionóżkowego (nóżki rozmieszczone na wierzchołkach sześciokąta i w środku jeszcze jedna). Myślałem, że to jakaś amerykańska lampa wojskowa. Okazało się, że to zwykły przekaźnik, ale na pewno też się przyda. :D
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Mnie nie było, nie ma i nie będzie :) Nie mam pieniędzy, a poza tym siedzę w domu i kombinuję ze swoim wzmacniaczem- składam go do kupy. Panel przedni i gałki są teraz jak z epoki! (zresztą gałki były kupowane u "rozbieracza"). Muszę porobić otwory w tylnym, pomocować wszystko (z przodu wszelkie reguladła i wyłączniki już są) i voila ;)

P.S. Był pan Romek (od radzieckich lamp)? Bo jak był, to będzie za 2 tygodnie- a jak nie było, to może być i za tydzień :)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
vec
10...14 postów
10...14 postów

Post autor: vec »

Witam,
niestety Romka nie było, ale pojawił się ktoś z kartonem lamp naprzeciw dużych stoisk komputerowych. Tam pewnie obłowił się OTLamp.
poz.
vec
OTLamp

Post autor: OTLamp »

vec pisze:Witam,
niestety Romka nie było, ale pojawił się ktoś z kartonem lamp naprzeciw dużych stoisk komputerowych. Tam pewnie obłowił się OTLamp.
poz.
vec
Tak właśnie tam. Już drugi tydzień. Mam nadzieję, że w najbliższą sobotę też się obłowię :D .

P.S. Vec, czy Ty przypadkiem nie byłeś tym gościem w okularach, który szukał ECC82?
MatiZ
15...19 postów
15...19 postów

Post autor: MatiZ »

Aż mi sie ciśnienie podnosi jak czytam..jak np. ktoś zrobił extra zakupy (lampy) na jakieś giełdzie...ludzie cieszcie sie i doceniajcie to że mieszkacie w takich miejscach. Ja jestem z Rzeszowa, a to zapadła ściana wschodnia..jest tu niby giałda ale jedyna co można tu dostać to albo jakieś kradzione radyjko do autka albo poprostu w łeb. Cieszcie sie, ze macie dostęp do takich giełd...ja wszytsko zawsze musze w necie zamawiac...;(
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

A może masz jakiś serwis RTV, do którego mógłbyś zajrzeć i zdobyć parę naprawdę fajnych rzeczy?
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
geguś

Post autor: geguś »

Witam
Vault_Dweller pisze:A może masz jakiś serwis RTV, do którego mógłbyś zajrzeć i zdobyć parę naprawdę fajnych rzeczy?
u mnie to zwykła dioda LED kosztuje ze 1,5zeta, to co tu dopiero o lampach myśleć :(
taniej na allegro wyjdzie :)
MatiZ
15...19 postów
15...19 postów

Post autor: MatiZ »

Tak servis RTV...za wszystko co mogli by mi zaoferować zażyczyli by sobie take astronomiczne sumy, ze za szkoda mówić. Jedynym pewniejszym zaopatrzeniem jest allegro lub inne sklepy internetowe. Choć muszę przyznać, że jest na allegro kilku naprawde porządnych i uczciwych ludzi od których da sie kupić coś dobrego i do tego tanio, a to chyba najważniejsze.
ODPOWIEDZ