Kolumna gitarowa 412 by Buzzaro - How it's made ??
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Kolumna gitarowa 412 by Buzzaro - How it's made ??
Zapytam o to rozszczelnienie na bokach w górnej części tyłu obudowy. Jakiej szerokości i długości szczeliny pozostają po przykręceniu tylnej ścianki?
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡
- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
Staram się robić tak, aby były jak najmniejsze (aby tylna ścianka wchodziła z delikatnym oporem) . Kolumna musi być szczelna.
-
- 250...374 postów
- Kontakt:
Witam ponownie. Moje porównanie do Twojego wyrobu, kontra Marshall "Model MG 412 LEAD 4X12" 8 Ohms. 120W RMS . Marshall Amplification plc Bletchley England.Dane z tabliczki na kolumnie.Tak Amerykanie katują swój sprzęt. Pozdrawiam Janusz.
- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
Przeglądałem ich ofertę i sądzę że nie stanowię dla nich konkurencji. No cóż. Ja przykładam dużą uwagę do wykończenia i jakości materiałów, z których robię kolumny itd (jest jednak kilka wyjątków, ale to dotyczy głównie obudów typu head -małe i tanieThereminator pisze: z taką jakością wykonania i designem stanowiłbyś groźną konkurencję dla NoisyBoxa...

kiepura47-51 Ja tam widzę jeszcze kilka innych boksów

TripleXXX, gdzie można kupić te tuleje wkręcane poprzez które przykręcasz głośniki?
-
- 100...124 posty
- Kontakt:
To i ja się pochwalę
http://pudl.fotosik.pl/albumy/529560.html
http://pudl.fotosik.pl/albumy/529560.html
Np w castoramiepainlust pisze:TripleXXX, gdzie można kupić te tuleje wkręcane poprzez które przykręcasz głośniki?
A jak się te tulejki nazywają?
A w ogóle jak nakładacie maskownicę?
A w ogóle jak nakładacie maskownicę?
- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
To nie tulejki. To są nakrętki pazurkowe lub narkrętki kłowe - jak kto woli
. Kupuję z sklepie "żelaznym". Nakrętki się nabija od zewnątrz przedniego panela i przykręca od wewnątrz. Używam takich jak na załączniku.
Odnośnie maskownicy - robię front, daję listewki dystansowe, naciągam siatkę i takeruję .
Przeważnie jest tak że jak już naciągnę ( nie jest wcale łatwo to draństwo dobrze naciągnąć) to kilka razy poprawiam później
> tu troszkę ucieka > tam troszkę krzywo
> wyciągam zszywki > poprawiam > przymierzam > dalej coś nie tak
> wyciągam zszywki ... i tak do momentu aż efekt jest zadowalający
.Nieraz szału można dostać. A jak nie idzie to daję sobie na luz i robię coś innego 
Pudl Twoje kabinety już gdzieś wcześniej widziałem. Nie wiem czy czasami nie na tym forum. Mniejsza z tym. Nie zatykają Ci się przy niskim stroju (V30)?? Tak na pierwszy rzut oka mają dość małe gabaryty. Kiedyś robiłem taką przymałą kolumnę 212. Trochę się bałem że będzie niewypał, ale klient się uparł no to zrobiłem ( na jego odpowiedzialność ). Nawet fajnie grała.

Odnośnie maskownicy - robię front, daję listewki dystansowe, naciągam siatkę i takeruję .
Przeważnie jest tak że jak już naciągnę ( nie jest wcale łatwo to draństwo dobrze naciągnąć) to kilka razy poprawiam później

Pudl Twoje kabinety już gdzieś wcześniej widziałem. Nie wiem czy czasami nie na tym forum. Mniejsza z tym. Nie zatykają Ci się przy niskim stroju (V30)?? Tak na pierwszy rzut oka mają dość małe gabaryty. Kiedyś robiłem taką przymałą kolumnę 212. Trochę się bałem że będzie niewypał, ale klient się uparł no to zrobiłem ( na jego odpowiedzialność ). Nawet fajnie grała.
-
- 100...124 posty
- Kontakt:
NA tym forum na pewno nie, gdzieś je już pokazywałem ale szczerze to nie pamiętam (forum magazynu gitarzysta??).
Nie wiem czy się zatykają przy niskich strojach bo stroje do disa, musiałbym dorwać jakaś siódemke żeby sprawdzić.. No czasem jeszcze dtunerem zjade do cis - v30 dają rade. To są wymiary Mesy Roadster i bardzo fajnie się spisują, w kapeli się bardzo dobrze przebijają. Zwłaszcza te Governory - potrafią narobić hałasu
Osobiście wolę je od v30.
Nie wiem czy się zatykają przy niskich strojach bo stroje do disa, musiałbym dorwać jakaś siódemke żeby sprawdzić.. No czasem jeszcze dtunerem zjade do cis - v30 dają rade. To są wymiary Mesy Roadster i bardzo fajnie się spisują, w kapeli się bardzo dobrze przebijają. Zwłaszcza te Governory - potrafią narobić hałasu

Też mam i też mi się podoba The Governor. Podobno jest to odpowiedź Eminence'a na V30 Celestiona.pudl pisze:Zwłaszcza te Governory - potrafią narobić hałasuOsobiście wolę je od v30.
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
-
- 250...374 postów
- Kontakt:
Kabelki jak z oświetlenia choinki...
-
- 250...374 postów
- Kontakt:
Jednak ten Hartke posiada super dynamikę, w porównaniu z poprzednio przedstawionym Marshallem.
-
- 25...49 postów
- Kontakt:
Ja litery do swojego logo zamówiłem tu : http://www.atic.com.pl/przestrzenne-lit ... leksi.html. Projekt zrobiłem w CDR. Kolor i grubość do wyboru. Jest to cięte laserowo i efekt jest bardzo dobry. Jak te litery wyglądają można (przynajmniej w przybliżeniu) obejrzeć na mojej stronce.TripleXXX pisze: Logo. Tak. (...)Jeśli macie jakieś pomysły w tym temacie to proszę się nie krępowaćSzukam kogoś, kto może takie logo dla mnie wykonać.
Pozdrowienia
Andrzej
- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
No tak. Zapomniałem o małym update
Logo pojawiło się już jakiś czas temu
Teraz w sumie jest inne i już chyba tak zostanie. Może jeszcze będzie jakaś korekta, ale jak na razie zostaje tabliczka.