painlust pisze:Masz racje na tym schemacie masz przełączane wysokie napięcie. Nie wiem czy to nie jest schemat z błędami. Ja nigdy bym tak nie zrobił.
Dokladnie... Zastanawiam sie, jak to ew. obejsc... Trzeba by dac jakis kondensator przed przekaznikiem pewnie, ale to zmieni charakterystyke sygnalu... No i w torze do Ch2 i Ch3 bylyby dwa, wiec ich wypadkowa pojemnosc zmalalaby. Mozna to obejsc oczywiscie, dajac odpowiednie kondy. Trzebaby tez pewnie zmienic kondy w korektorze Ch1. Wiec kilka pytan, ktore mi sie nasuwaja:
1/ Czy takie rozwiazanie ma jakies (duze) minusy, jesli wypadkowa pojemnosc pozostaje taka sama?
2/ Nozki przekaznika RY5 przelaczaja pomiedzy clean i pushed Ch1 -- czy brak napiecia stalego rzedu 380V nie wplynie na zachowanie sie tej czesci ukladu? Wydaje mi sie, ze jednak tak...
Spojrz tez na wtornik na V3b -- mniejsze napiecie, ale jednak 220V to nie malo...
Tymniemniej, wyglada, ze jednak istnieja przekazniki, ktore sa w stanie to obsluzyc

Mam nadzieje, ze AnTech jeszcze nie oddal wzmaka wlascicielowi i pomoze odcyfrowac model. Co do bledow -- jedyne co moge potwierdzic, to to, ze liczba uzytych przekaznikow zgadza sie z tym, co AnTech wrzucil na fotach.
Sorry za OT i wkrecanie sie z moimi problemami!