Gdybym ja chciał robić na Hammondach to nie zobaczylibyście żadnej mojej konstrukcji bo bym żadnej nie zrobił. Kaka struga niezłe trafa i niech tak zostanie.
Hmmmm...
Więcj jakie trafka powinienem zdobyćdo 1,5watowca?
Bo 5Watt to stanowczo za dużo na dom, jeśli wziac pod uwage plan zrobienia do tego paczki 2x10" lub 2x8" po 30-50Watt Eminence lub Celestion.
Czy na taki amp dobre będą 6N2P EV i czy podejdzie to pod schemat Firefly czy raczej inny?
Przyznać muszę ża jak dla mnie największe znaczenie ma jakość dźwięku.
on ma 4watty...
hmmm raczje może być... tylko gość nieźle nagędził na schemacie...
emmm tam jest jedna 6N2P (12AX7) i dwie 6SN7(6N8C)...
Ruskie zawsze coś nakombinują...
I jakie tam są trafka?
Polską nazwą jednostki mocy jest wat
Ostatnio zmieniony sob, 11 kwietnia 2009, 17:38 przez sadowski25, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie Thereminator.
A mi chodzi o nie przeróbkę... juzlepiej pociagnać na oryginalnym schemacie, i PCB raczej dam rade zrobic lub zamówie u nas w PL a nie od Hamburgerekanów.
Tylko te trafkaaa... Jakie to będą nasze zamienniki Hammondów (czy tylko mi się kojarzy z tym nazwisko pierwszego dowódcy SGC? Generał Hammond).
Ale co ty się z tymi trafami upierasz?
Nie ma polskich zamienników tych traf, musisz zlecić nawinięcie albo zastosować sieciowe jak kolega whwp ewentualnie użyć zasugerowanego przez AnTecha TG28 indela. Zapomniałeś w jakim kraju mieszkasz? Tu jak coś chce się zrobić trzeba albo sciagnąć za grubą kasę z zagranicy albo pogłówkować i wykombinować z tego co jest pod reką... Znasz przekładnię głośnikowego i napięcia zasilania, reszta jest sprawą pomyślunku.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.