Pocahontas

Problematyka audiofilska oraz zagadnienia dotyczące NIELAMPOWEGO sprzętu audio.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

szalony

Post autor: szalony »

Za to na tej stronie wzmacniacz jest fajnie opisany :lol:

"konstrukcja posiada szerokopasmowe lampy głośnikowe 6P i 14P oraz 6H1P w układzie wejściowym PCC 85 oraz ECC 82.

;)
Brencik

Post autor: Brencik »

No coz, prawie jak Florek...
Jasne wszyscy widzieli i szkoda wlasnie ze tylko tyle jest w tym temacie w sumie do znalezienia chyba zeby sledzic forum audiostereo... nawet jestem zarejestrowany...
Brencik

Re: Pocahontas

Post autor: Brencik »

cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Trudno (mnie) traktować pana M. poważnie,jak go widzę (prawie,nie zawsze jestem) w każdą niedzielę grzebiącego w wypalonych UCH21 u (z całym szacunkiem) szmaciarzy.A jak kiedyś w mojej obecności pogadał z UrbanemTurbanem o trafkach wyjściowych swojej(?) konstrukcji to wyszedł z ceną ponad 2000zł za sztukę oczywiście,ale może żartował a tylko ja stary sztywniak jestem.
Awatar użytkownika
futrzaczek2
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: futrzaczek2 »

cirrostrato pisze:Trudno (mnie) traktować pana M. poważnie,jak go widzę (prawie,nie zawsze jestem) w każdą niedzielę grzebiącego w wypalonych UCH21 u (z całym szacunkiem) szmaciarzy.
Pana M. spotkałem, będąc w wakacje na Wolumenie. Grzebałem w pudełku z lampami, gdy podszedł i bez wstępu się przedstawił, dodając "Skoro pan tu grzebie to na pewno pan mnie zna". Zostałem przy okazji obdarowany wiedzą tajemną - EF80 z logo WF mają najczystsze brzmienie.
Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 :)
gagacek
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: gagacek »

Ja osobiście bardzo szanuję pana Markowa za pozytywne zakręcenie, wytrwałość w dążeniu do celu, ale niestety jego dzieła zawsze odbieram jako kwintesencję amatorszczyzny. Pozostawiam już na boku takie szczegóły jak np. mierzenie impedancji kolumny klienta omomierzem... Takich dżinksów jest niestety więcej :oops:
Nie wiem, nie chce mi się
Janusz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Janusz »

Na początku cała ta zabawa wyglądała dość sensownie, był to jeden z nielicznych konstruktorów, który zwrócił uwagę na niezłą jakość polskich części.
Natomiast im dalej tym, faktycznie, dziwaczniej. Zastanawiam się tylko, czy aby przypadkiem nie jest to podyktowane ogólną dziwacznością rynku audiofilskiego. W końcu ten człowiek utrzymuje się raczej z tego co robi, a jak wiadomo reklama dźwignią handlu. A takie mamy czasy, że w reklamie więcej voodoo, niż solidnej rzetelnej informacji.
785mm