Cześć!
Mam nadzieję, że po zmianach w tym dziale otrzymam prostą i jasną odpowiedź na pytanie:
Czym rożni się końcówka gitarowa mocy w układzie PP od takiej samej ale do CD czyli około HiFi?
Na pewno TG, co jeszcze?
Może na konkretnym przykładzie - PP 6P1P od Marvela
Pozdrawiam Serdecznie..
Sama aplikacja lamp mocy się nie powinna różnić. W końcu jest wzięta z karty katalogowej. Topologia inwertera też jest taka sama, tylko pewnie trzeba zmienić wartości niektórych elementów (właśnie popatrzyłem na schemat Piotra 2xEL34). Koniecznie sprzężenie zwrotne. Do tego w audio lepiej sprawdzi się tryb triodowy. No i jakiś stopień wstępny musisz sobie dorobić.
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Rozumiem:
1. Koniecznie sprzężenie zwrotne.
2. Lepiej sprawdzi się tryb triodowy.
3. Stopień wstępny musisz sobie dorobić.
Nie rozumiem:
Skoro aplikacja lamp mocy się nie powinna różnić, topologia inwertera też. A to: "Tylko pewnie trzeba zmienić wartości niektórych elementów..." KTÓRYCH
Help! |Nadal wiem tyle co nic
Za dużo wapna
Pozostaje mi tylko kopiowanie gotowych układów, bo z tym co zmieniać w danym układzie sobie nie poradzę
choćbym przeczytał i całego net'a...
Pozdrawiam i Podziwiam Was Wszystkich Razem i Każdego z osobna (I to mówię serio i poważnie)